Ahlaksızlığa Böyle Cevap Verdiler!

Ahlaksızlığa Böyle Cevap Verdiler!
AGDli öğrenciler fuhuş kartlarına karşı zinaya dikkat çekmek için Zina Haramdır kartları dağıtıyor.

Zinanın 2004 yılında suç olmaktan çıkarılmasından sonra son yıllarda büyükşehirlerin sokakları adeta fuhuş reklamları ile doldu. Yerlere atılan fuhuş kartları ile özellikle gençleri tuzağına düşürmek isteyen fuhuş çetelerine karşı yetkili kurumlar tarafından da hala bir çalışma yürütülmedi. Ankara’nın özellikle en işlek bölgeleri olan Ulus, Sıhhiye, Kızılay gibi bölgelere atılan fuhuş kartları vatandaşı neredeyse canından bezdirmiş durumda. Caddeler dışında, cami, dükkân önü demeden her yere atılan bu kartlara karşı ise ilk uygulama Anadolu Gençlik Derneği üyelerinden geldi. AGD’li öğrenciler fuhuş kartlarına karşı zinaya dikkat çekmek için ‘zina haramdır’ kartları dağıtıyor.

AGD’lilerden Örnek Davranış

Bir türlü önlenemeyen bu fuhuş kartlarına dikkat çeken Anadolu Gençlik Derneği Ankara Üniversiteler Komisyonu örnek bir davranışta bulunarak ‘Zina Haramdır’ kartları bastırdı ve dağıtmaya başladı. Ankara’nın her yerine atılan fuhuş kartlarına dikkat çeken AGD, halkın iyi tepkileri ile karşılaşarak yaptırdıkları kartları fuhuş kartlarının atıldığı yerlere bırakıyor ve Başkentin işlek yerlerinde dağıtıyor. Fuhuşun haram olduğunu hatırlatan AGD gönüllüleri, yaptırdıkları kartların arkasına yazdırdıkları ‘Evlenin, Zina Haramdır’ yazısı ile de vatandaşları, ahlaklı toplumun temel direğini oluşturan aileyi kurmaya teşvik ediyor.  

Bir Türlü Önlem Alınamadı

Daha öncede Ankara’nın en işlek yerlerinde bulunan halkın yoğun olduğu bölgelerde göz göre göre bu kartların atılması halkı canından bezdirdi ve tepkilere neden olmuştu. Bu kartlara tepki gösteren vatandaşlar, TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvurarak önlem alınmasını istemişti. Bir grup vatandaş ise bu kartları poşete doldurarak, TBMM’ye gitmişti ve rahatsız olduklarını belirterek önlem alınmasını istemişti. Vatandaşların bütün tepkilerine rağmen, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nce ufak çapta bir operasyon yapılsa da Başkent’tin sokakları yine bu kartlarla doluyor.

Milli Gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum