Tiran'a Kendi Gitmemiş Ak Parti Grubu Göndermiş!

Tiran'a Kendi Gitmemiş Ak Parti Grubu Göndermiş!
Geçtiğimiz hafta görevlendirilen iki milletvekilinin uygun bulmayarak katılmadığı Tiran’daki LGBTİ toplantısına AK Parti Sivas Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu Üyesi Nursuna Memecan’ın parti tarafından görevlendirildiği ortaya çıktı.

Kamuoyunda sanki “bireysel” bir katılım algısı oluşturulmak istenmesinin  aksine Memecan’ın, bizzat AK Parti’nin görevlendirmesiyle “Sapkınlık Semineri”ne iştirak ettiği öğrenildi. Toplantıya katılmakla kalmayan AKPartili vekil Nursuna Memecan, “Eşcinsel imamlar da olabilir!” açıklamasıyla haddini aştı.

Milli Gazete’nin haberine göre, Avrupa Parlamentosu tarafından 20-21 Kasım’da Tiran’da düzenlenen  ‘Temel Haklar, Ayrımcılık Yasağı ve LGBTİ Dahil Olmak Üzere Hassas Grupların Korunması’ isimli seminere Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner ve Batman Milletvekili Ziver Özdemir katılmak istemedi. MHP’li Ruhsar Demirel de tepki gösterip katılmayınca CHP’li Binnaz Toprak yalnız kaldı.

Ancak Avrupa’nın bir çok ülkesinde yasal hale getirilen eşcinsel evlilik sapkınlığını bir “Hak” olarak gören Avrupa Parlamentosu’nda temsil edilmemiş olmayı uygun bulmayan İktidar partisi, Grup kaynaklarından öğrenilen bilgiye göre son dakikada Sivas Milletvekili ve Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Üyesi Nursuna Memecan’ı görevlendirdi. Ancak, gazetemizin etkili uyarıları karşısında milletin tepkisinden çekinen AK Parti, Genel Kurul’da ismi de okunmadığı için Memecan’ın şahsi olarak katıldığı algısını uyandırmak istedi. Böylece LGBTİ semineri için iktidar partisi Türkiye’de bireysel olarak katılmış olurken, Avrupa’da CHP ile birlikte AK Partikurumsal olarak temsil edilmiş oldu.

Memecan haddi aştı!

Öte yandan AK Parti Milletvekili Nursuna Memecan’ın bir gazeteye yaptığı “Eşcinsel imamlar da olabilir” şeklindeki şu açıklaması ise pes dedirtti. ““İmam olacaklarsa imam olurlar. Eğer iyi bir imamsa, dini iyi anladıysa ve anlatabiliyorsa olsun. İnsanların işine bakalım”

“Peki ama İslam dini eşcinselliği bir sapkınlık olarak ifade ediyor. Buna ne dersiniz?” sorusuna  “Bakın sadece bizim dinimizde değil diğer dinlerde de eşcinselliği normal olarak kabul etmiyor. Tamam dinde öyle.”yanıtıyla da kendisiyle çelişkiye düştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum