Kılıçdaroğlu: MİT Gayri Millidir

Kılıçdaroğlu: MİT Gayri Millidir
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) milli olması gerektiğini belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) milli olması gerektiğini belirterek, "Bir siyasi partiye hizmet eden kuruluş gayri millidir" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Edirne Mimar SinanSpor Salonunda yapılan bölge toplantısında, Türkiye, bayrak ve gelecek için mücadele ettiklerini söyledi.

BİNALİ YILDIRIM'IN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Kılıçdaroğlu, 28 Ocak 2009'da Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın meclis kürsüsünde, 'Yanlış işiniz, yasal olmayan işiniz yoksa dinlenmekten korkmayın' dediğini anımsattı. Dinlenmekten korkmadığını belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"BU MİT MİLLİ DEĞİL"

"Bizim korkumuz yok zaten. 'Beni dinliyorlar, dinlemezseniz de namertsiniz' dedim. Ben çocuklarıma 'Evdeki paraları sıfırla' demedim, yatak odalarında boy boy para kasaları yok, ben hayatım boyunca ihale takipçiliği yapmadım, ben namuslu adamım açık ve net söylüyorum, bizim geleneğimize, bizim inancımızda kul hakkı yemek yoktur. Biz her inanca saygılıyız, biz inanç ticareti yapan parti değiliz. MİT milli olmak zorundadır. Bir siyasi partiye hizmet eden kuruluş gayri millidir. O bilgiyi alıp kullanan parti de gayri millidir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum