Esed'in Hackerlarından Dünya Basınına Saldırı

Esed'in Hackerlarından Dünya Basınına Saldırı
Hackerların saldırısı sonucu The Independent, Forbes, CNBC, Al Jazeera Türk'ün de aralarında bulunduğu internet sitelerine erişim engellendi

Şam rejimi yanlısı hacker grubu, altyapı hizmeti sağlayan Gigya servisine saldırdı. Saldırı sonucu aralarında The Independent, Forbes, CNBC, Al Jazeera Türk ve Yemek Sepeti'nin de bulunduğu internet sitelerine erişim sorunu yaşandı.

Suriye yönetimi yanlısı hacker grubu Suriye Elektronik Ordusu, birçok site için altyapı hizmeti sunan Gigya'ya saldırdı. Saldırı sonucu The Independent, The Chicago Tribune, CNBC, PC World, Forbes, The Telegraph, Al Jazeera ve Yemek Sepeti gibi birçok siteye erişimde sıkıntı yaşandı.

Sitelere girmeye çalışanlar, "Suriye Elektronik Ordusu tarafından hack’lendiniz" yazısıyla karşılaştı. Suriyeli hackerlar, alan adlarının kontrol edildiği GoDaddy üzerinden Gigya'nın hesabını ele geçirerek, haber sitelerine giren kullanıcıları örgütün logosunun belirdiği bir sayfaya yönlendirdi.

SEA saldırısı, Telegraph, CNBC, La Repubblica ve Al Jazeera gibi haber sitelerini de etkilerken, birçok markanın da sayfasına da erişim kesildi. Dell, Microsoft, Ferrari gibi markalar UNICEF de saldırıdan etkilendi. Gigya, siber saldırıya uğradığını doğrularken, bazı Gigya alan adlarının hacker'ların sayfasına yönlendirildiğini veya saldırı düzenlendiğini belirten bir mesaj belirdiğini açıkladı.

2011'den bu yana saldırıyorlar

SEA, Suriye'de iç savaşın başladığı 2011'den bu yana faaliyet gösteriyor. Geride kalan üç yılda New York Times, Guardian ve huffington Post gibi haber sitelerine saldırılar düzenleyen SEA, aynı zamanda ABD Deniz Piyadeleri, Gmail ve Twitter gibi çeşitli hedefler de seçmişti. SEA, en son olarak Haziran ayında Sun ve Sunday Times gazetelerine saldırı düzenlemişti.

SEA, siber suç işlemek yerine amaçlarını duyurmak ve destek toplamayı hedefleyen saldırılar düzenliyor. Gezi olayları esnasında küresel siber korsanlık örgütü Anonymous ile hareket eden SEA, Başbakanlık ve RTÜK dahil birçok devlet kurumuna saldırı düzenlemişti. Örgütün web sayfasında hiçbir devlete bağlı olmadıkları belirtilse de, SEA'in Suriye rejimine yakınlığı biliniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.