Başkentlilere "Papa" Zulmü Başladı

Başkentlilere "Papa" Zulmü Başladı
Cumhurbaşkanlığı’nın konuğu olan Papa’nın kendisine, “araç kiralanmasını” istediği ve söz konusu aracın Mercedes olmamasını talep ettiği öğrenildi.

Bu talep üzerine Papa için Ankara ve İstanbul’da Mercedes marka dışında yüksek güvenlikli birer araç kiralandığı kaydedildi.

İki günlük ziyaret çercevesinde Türkiye’ye gelecek olan Papa Francesco, geçmişte olduğu gibi yine pasaport işlemi yapılmaksızın ülkeye giriş yapacak. Papa’nın gerek ruhani konumu, gerekse diplomatik misyonu nedeniyle Vatikan dışındaki gezilerde pasaport kullanmadığı biliniyor. Ancak buna karşın heyette bulunan diğer tüm konukların pasaportla giriş yapacağı kaydedildi.
Papa Francesco’nun ziyareti kapsamında Ankara’daki temasları sırasında yoğun güvenlik önlemleri alınması planlandı.
Bu kapsamda Papa’nın Esenboğa Havalimanı’na inişi ve İstanbul’a gidişi arasında başkentte bin 600 polis koruma görevi yapacak. Papa’nın asli koruması Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi’nce gerçekleştirilirken, Ankara Emniyet Müdürlüğü ise çevre güvenlik önlemlerini alacak.
Papa’nın güvenliği için gideceği tüm güzergâhlar için alternatif kentiçi yollar tespit edildi. Bu amaçla; Papa’nın geçeceği güzergâhlar, önlemlerden sorumlu Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı tarfından “son anda” belirlenerek uygulanacak. Bunun yanı sıra özellikle Anıtkabir ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na yapılacak ziyaretler sırasında Papa’nın halkla temasına ve özellikle Anıtkabir çevresinde seyyar satıcıların satış yapmasına izin verilmeyecek.

4 günlük arama izni

Papa’nın kullanacağı güzergâhlar, kalacağı adreslerin bulunduğu bölge için Ankara Emniyet Müdürlüğü mahkemeden arama kararı çıkarttı. Kararla polis, dört gün boyunca belirlenen noktalarda vatandaşların araçlarında, üstlerinde ve eşyalarında arama ile kimlik sorgulaması yapabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum