Putin, Türkiye'ye Övgüler Yağdırdı

Putin, Türkiye'ye Övgüler Yağdırdı
ABD ve Avrupa'nın Ukrayna krizi nedeniyle ekonomik yaptırım uyguladığı Rusya'dan Türkiye'ye övgü geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin,Türkiye'ye 1 Aralık'ta yapacağı ziyaret öncesi Anadolu Ajansı'na konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye-Rusya'nın siyasi, ticari ve kültürel ilişkileri ile bölgesel ve uluslararası meselelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Türkiye'nin çıkarlarını birilerinin siyasi hırsları uğruna heba etmeyi reddettiğini belirten Putin, "Bunun gerçek anlamda iyi düşünülmüş ve ileriye dönük bir politika olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

ABD ve Avrupa ülkelerinin yaptırım kararına Türkiye'nin katılmadığını vurgulayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Türk üreticilerinin Rusya'ya et, süt, balık ürünleri, sebze ve meyve ihracatının artırılmasına yönelik niyetlerine olumlu yaklaşıyoruz" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Türkiye ile ilişkiler hakkında şu görüşleri dile getirdi: "Türkiye ile ekonomik ortaklığın çeşitlendirilmesi çerçevesinde yüksek teknoloji alanları dahil çalışmalarımızın stratejik yönlerini ortaklaşa belirlemeye niyetliyiz. Bunların arasında nükleer enerji endüstrisi de var."

Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi'nin (ÜDİK) 5. toplantısına katılmak üzere 1 Aralık'ta Türkiye'de olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum