Oran Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Yozgat’ta Toplandı

Oran Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Yozgat’ta Toplandı
Orta Anadolu (ORAN) Kalkınma Ajansı, Kasım ayı yönetim kurulu toplantısı Yozgat’ta yapıldı.

Yozgat valiliği toplantı salonunda düzenlenen toplantıya ORAN Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Sivas Valisi Alim Barut, ORAN Genel Sekreteri Fatih Gavgacı ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Yozgat Valisi Abdulkadir Yazcı, ORAN Kalkınma Ajansı’nın faaliyetlerine planlama ve koordinasyon süreçleri, mali ve teknik destekler ile yatırım destek danışmanlığı başta olmak üzere tüm alanlarda bölge kalkınmasını hedefleyen çalışmalarla devam ettiğini söyledi.

Ajans tarafından yürütülmekte olan mali destek programları kapsamında hali hazırda 84 projenin uygulama süreci devam ettiğini ifade eden Vali Yazıcı, “ Söz konusu projelere yönelik olarak ihale faaliyetleri, kontrol ve izleme çalışmaları, raporlamalar ve ödeme işlemleri Ajans uzmanları tarafından gerçekleştirilmektedir. Geçtiğimiz dönemden devam eden programlarla birlikte 2015 yılı mali destek programları için de çalışmalar tamamlanmış olup nihai onay için Kalkınma Bakanlığı’na sunulmuştur. Yeni destek programlarının Aralık ayı sonuna kadar kamuoyu ile paylaşılması planlanmaktadır. Bölgemizin ihtiyaç duyduğu acil veya stratejik nitelikli araştırma, fizibilite ve eylem planı gibi çalışmaların desteklenmesinin hedeflendiği ve Mayıs ayı başından itibaren proje kabullerinin yapıldığı 2014 yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı bu ay itibariyle kapanmıştır. Program kapsamında bölge illerimizden Ajansa 36 faaliyet teklifi sunulmuş olup değerlendirme sürecinin tamamlanmasının ardından başarılı başvurular ilan edilecektir” dedi.

Eylül ve Ekim dönemi içerisinde Ajansa sunulan 21 teknik destek başvurusundan 12 başvuru Ajans tarafından uygun bulunarak desteklenmeye hak kazandığını ifade eden Yazıcı, “ Sağlanacak teknik desteklerle bölgemizde faaliyet gösteren kurumlarımızın kapasitelerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir. Teknik Destek programına başvurular yılsonuna kadar devam edecektir. Ajans olarak bölgemizin kültür ve turizme yönelik potansiyellerinin değere dönüşmesi amacıyla farklı platformlarda çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmalar kapsamında 2015 yılı Ocak ayı içerisinde gerçekleşecek olan EMITT Uluslararası Turizm ve Seyahat fuarına Valiliklerimizle işbirliği içerisinde katılım sağlayacağız. Bu gibi etkinliklerle, bölgemizdeki kültürel ve turistik değerlerin tanıtım ve markalaşmasının sağlanması ve bölgemizin turizm pastasından alacağı payı artırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.