ABD, IŞİD’i Onunla Vuracak!

ABD, IŞİD’i Onunla Vuracak!
Suriye ve Irak’ta IŞİD’e yönelik hava operasyonlarını sürdüren ABD'nin, 10 adet A-10 Thunderbolt uçağı bölgeye göndereceği belirtildi.

Takma adı yaban domuzu olarak da bilinen A-10 Warthog'lar, alçak irtifada yüksek manevra kabiliyetiyle tank ve zırhlı araçları imha ediyor.

ABD Savuma Bakanlığı Pentegon, IŞİD ile mücadele kapsamında Afganistan’da bulunan 10 adet A-10 Warthog savaş uçağını bölgeye göndereceğini açıkladı. Uçakların önümüzdeki ay körfez ülkelerine gönderilerek IŞİD’e karşı operasyonlarda kullanılacağı kaydedildi.

Söz konusu uçaklar, alçak irtifada yüksek manevra kabiliyetiyle dikkat çekiyor. Dakikada 4 bin 200 mermi atabilen uçaklar, her türlü yer hedefine özellikle de tank ve zırhlı araçlara saldırarak imha ediyor. 

A-10, soğuk savaş döneminde alçak uçuşla Sovyet tank ve zırhlılarını imha etmek üzere tasarlandı.  Savaş alanı üzerinde 300 metre altındaki irtifalara inip büyük kanat alanı sayesinde düşük hızlarda yerdeki düşman unsurlarını ateş altında tutabilen uçakların bu şekilde IŞİD’e karşı etkin bir şekilde kullanılacağı belirtiliyor.

Kara unsurlarına destek amacıyla kullanıla bilen A-10 gerçekleştirilen koordinasyonla düşman kuvvetlerine karşı önemli bir üstünlük sağlıyor.

Birinci Körfez, Kosova, Afganistan ve İkinci Körfez savaşlarında görev yapan A-10 Warthog'lar, IŞİD’in kara unsurlarının yanı sıra tank ve zırhlı araçlarının imhasında önemli bir görev üstleneceği ifade ediliyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.