KCK'lı Karasu'dan Şok Kobani İddiası

KCK'lı Karasu'dan Şok Kobani İddiası
KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, Kobani olaylarında AK Parti’li bir bakanın kendilerine olay çıkmaması için 'adeta yalvardığını' ileri sürdü.

Karasu, “Aslında AKP büyük bir panik yaşamıştır. 6 - 8 Ekim olaylarında ilk defa iktidarını kaybetme korkusu yaşamıştır. Öyle ki AKP'nin bir bakanı HDP’lilere başvurarak, ‘Bu akşam olaylar olmasın, sakin geçsin, Hükümetimiz belirli adımlar atacak, belirli gelişmeler olur’ biçiminde yalvarırcasına bir istekte bulunmuştur. HDP’liler üzerinden PKK’ya başvurarak bu olayların durdurulmasını istemişlerdir”dedi.

PKK’nın Kandil’deki yöneticilerinden Cemil Bayık, geçtiğimiz günlerde, AK Parti’nin Güneydoğu’da kamu düzeninin sağlanması için KCK’dan yardım talep ettiğini iddia etmişti. Fırat Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan Karasu, çok tartışılacak bir iddiada bulundu. Kobani olaylarının AK Parti hükümetinin politikaları sonucu ortaya çıktığını savunan Karasu, “Bu serhildanlar karşısında demokratik yaklaşım göstereceğine IŞİD dostu, Kobanê düşmanı, Kobanê’nin bir an önce düşmesini isteyen Türk devletinin asker ve polisi halka saldırmıştır. Tüm bu gerçekler aslında 6-8 Ekim olaylarında AKP hükümetinin neden saldırdığını ortaya koymaktadır. Kuşkusuz AKP 6-8 Ekim olaylarında şok olmuştur, şaşkına uğramıştır. Öngördüğü planlar bozulmuştur” dedi.

Kobani olaylarını tersyüz edenlerin Kobanî’nin düşmesini ve Güneydoğu’da PKK’nın zayıflamasını beklediklerini anlatan Karasu, “Buna dayanarak PKK’yı tasfiye edecek bir saldırı kampanyası başlatacaktı. Ama 6-8 Ekim olayları AKP'nin Kobanî’yi düşürme ve PKK’yı tasfiye etme saldırılarını boşa çıkarmıştır. AKP'nin öfkesi bunadır. AKP'nin Kobani politikasının boşa çıkması, Suriye politikasının boşa çıkması AKP'yi dışarıda zorlamıştır. İçeride de Kürt halkının ayağa kalkışı, demokrasi güçlerinin Kobanî etrafında birleşmesi AKP'nin maskesini düşürmüştür” ifadelerini kullandı.

'AKP İLK DEFA İKTİDARINI KAYBETME KORKUSU YAŞADI'

Kobanî olaylarında AK Parti’nin iktidarını kaybetme korkusunu yaşadığını iddia eden Karasu şöyle devam etti:

“AKP 6 - 8 Ekim olaylarında ilk defa iktidarını kaybetme korkusu yaşamıştır. Öyle ki AKP'nin bir bakanı HDP’lilere başvurarak, ‘Bu akşam olaylar olmasın, sakin geçsin, Hükümetimiz belirli adımlar atacak, belirli gelişmeler olur’ biçiminde yalvarırcasına bir istekte bulunmuştur. Tüm bunlar AKP'nin 6-8 Ekim olayları karşısında nasıl sıkıştığını göstermektedir. Ancak olaylar kısmen durulunca hemen psikolojik savaşı artırmışlar, olaylar sırasında HDP’ye gidip yalvaran, HDP'den olayların durdurulmasını isteyen ve İmralı’ya gidenler bu defa HDP’yi suçlamışlardır. Hatta Öcalan’ı bile suçlamışlardır. Hükümetin bir bakanının ‘Bu olaylar İmralı’nın çağrısıyla ortaya çıktı’ demesi, nasıl bir panik yaşadıkları ve buna dayanarak nasıl bir saldırganlık içine girdiklerinin en somut ifadesidir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum