Erdoğan'dan Papa'ya 'Sisi' Sitemi

Erdoğan'dan Papa'ya 'Sisi' Sitemi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Papa Françesko’ya darbeci Sisi siteminde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ağırladığı ilk konuk olan Papa Françesko’nun ortak basın toplantısına, Erdoğan'ın diplomatik sitemi damga vurdu.

Hürriyet'ten Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki basın toplantısında diplomatik bir üslupla Papa Françesko'ya "Sisi siteminde" bulundu.

"DARBECİLER TEŞVİK EDİLİYOR"

Papa, beş gün önce Mısır'ın darbeyle iktidara gelen lideri Abdülfettah Es-Sisi'yi ağırlamıştı. Erdoğan konuşmasında, darbecilere verilen uluslararası desteği eleştirdi ve şöyle dedi:

"Bazı ülkelerdeki askeri darbeler, katliamlar, hak ihlalleri, kıyımlar dünyadan gereken cevabı almayarak adeta teşvik ediliyor. İşte bu çifte standartlı tutum, bu adaletsiz yaklaşım sadece İslam dünyasındaki kitlelerin ruhunda değil, adalete gönül veren tüm insanların ruhunda tamiri zor tahribatlar açıyor."

nr9oc_1417236828_6425.jpg

VATİKAN’DA SİSİ'Yİ AĞIRLAMIŞTI

Papa, sadece beş gün önce, Vatikan'da Mısır'ın darbeyle iktiadara gelen Cumhurbaşkanı Sisi'yi ağırlamıştı.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, İtalya ve Fransa’dan oluşan Avrupa turunun ilk durağında Vatikan’daki Papalık Sarayı’nda Papa ile bir araya gelmişti.

22 dakika süren görüşmenin ardından Vatikan'ın yaptığı yazılı açıklamada, Papa'nın Sisi ile görüşmesinde birçok konunun gündeme geldiği, ana temalardan birinin Ortadoğu ve kuzey Afrika'da barış ve istikrarın teşvik edilmesinde Mısır'ın rolü olduğu ifade edilmişti. Açıklamada, Papa'nın, Ortadoğu barış sürecine ilişkin halkların hayatını tehlikeye atan ve çok sayıda kişinin ölmesine yol açan çatışmaların son bulması için tek yolun diyalog ve müzakere olduğunu vurguladığı belirtilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum