Kamalak'tan Bomba İddia

Kamalak'tan Bomba İddia
Kamalak, “Papa Türkiye’yi ziyaret ediyor ama ‘Türkiye’yi ziyaret ediyorum’ demiyor, ‘Konstantinapolis’i ziyaret ediyorum’ dedi.

Son günlerde yaşanan Tunceli tartışmalarına da değinen Kamalak, bir takım olayların tekrar gündeme getirilmek istendiğini belirterek,  “Başbakan, ‘Siz oraya gidemezsiniz’ diyor. Eğer bir ülkede, herhangi bir insan o ülkenin sınırları içinde herhangi bir yere gidemiyorsa, bunun sorumluluğu o iktidara aittir. Ülkeyi yöneten Başbakan’a aittir” dedi. Konuşmasında, 4 bakanla ilgili yolsuzluk komisyonu haberlerine getirilen yayın yasağını da sert bir dille eleştiren Kamalak, “Yolsuzluk iddiaları ile ilgili bir komisyon kuruluyor. Ancak şimdi de çalışması engelleniyor. Basın özgürlüğü Anayasa’nın bir gereğidir. Basın hürdür ama basının haber kaynağına ulaşması engelleniyor. Eski bakanlarla ilgili haber yapmak yasak. Bu Anayasa suçudur” değerlendirmesinde bulundu.

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Toplantısı parti genel merkezinde yapıldı. Toplantıya Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, partinin genel başkan yardımcıları, yüksek disiplin kurulu üyeleri ve GİK üyeleri katıldı. Toplantıda seçime hazırlık çalışmaları, milletvekilleri aday belirleme ve güncel konular masaya yatırıldı.

Bizim İnancımızda Kimseye Kutsiyet Atfetmek Yoktur

Saadet Partisi GİK Toplantısı’nda Papa’nın Türkiye’ye gelişini değerlendiren Kamalak, “Türkiye’de istenmeyen olaylar meydana geliyor. Papa Türkiye’yi ziyaret ediyor ama ‘Türkiye’yi ziyaret ediyorum’ demiyor, ‘Konstantinapolis’i ziyaret ediyorum’ diyor. İki kilise arasındaki ititilafları gidermek için geleceğini söylüyor. Bu ifadeler Papa’nın zihniyetini ortaya koymaktadır. Bu bir turistik gezi değildir. Çok önemli hedefleri ve amaçları vardır. En önemlisi de Ekümenik diyerek patrikhaneye özel statü vermektir.” dedi. Bu gerçeklere rağmen, Cumhurbaşkanı’nın Papa’ya hitaben yazdığı davet mektubunda “kutsiyetpenahları” diye hitap etmesini de eleştiren Kamalak; “Cumhurbaşkanı hiç lüzum yokken yazdığı mektupta ‘kutsiyetpenahları’ diye hitap ediyor. Kutsiyetpenahı sığınılacak yer, sığınılacak merci anlamına geliyor. Bizim inancımızda kimseye kutsiyet atfetmek yoktur. Bizim inancımızda peygamberler bile önce kuldur. Bu yüzden ‘abduhü ve rasulühü” diye geçer. Yani önce kul, sonra resul” dedi.

Bir Takım Olaylar Tekrar Kaşınmak İsteniyor

Son günlerde yaşanan Tunceli tartışmalarına da değinen Kamalak, bir takım olayların tekrar gündeme getirilmek istendiğini belirterek,  “Başbakan ‘siz oraya gidemezsiniz diyor’. Eğer bir ülkede, herhangi bir insan o ülkenin sınırları içinde herhangi bir yere gidemiyorsa, bunun sorumluluğu o iktidara aittir. Ülkeyi yöneten Başbakan’a aittir. Eğer herhangi bir yere gidilemiyorsa, bu iktidarın orada güvenliği sağlayamadığını gösterir. Bu da o ülkeyi yönetenlerin ayıbıdır. Sayın Başbakanın ayıbı olur. Ama bakıyoruz bu hükümet, acziyetinden dahi siyasi prim çıkarmaya çalışıyor. Hem suçlular, hem güçlüler” dedi.

Basına Sansür Anayasa Suçudur

Konuşmasında, 4 bakanla ilgili yolsuzluk komisyonu haberlerine getirilen yayın yasağını da sert bir dille eleştiren Kamalak, “Yolsuzluk iddiaları ile ilgili bir komisyon kuruluyor. Ancak şimdi de çalışması engelleniyor. Basın özgürlüğü Anayasa’nın bir gereğidir. Basın hürdür ama basının haber kaynağına ulaşması engelleniyor. Bakanlarla ilgili haber yapmak yasak. Bu Anayasa suçudur. Kim yapıyorsa suç işliyor. Komisyonun böyle bir hakkı da yetkisi de yoktur. Bu tür baskılarla gerçeklerin ortaya çıkması engellenemez. Hakikatin en önemli özelliği er ya da geç ortaya çıkmasıdır” değerlendirmesinde bulundu. ,

Milli Gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum