Karayılan Tehditler Savurmaya Devam Ediyor

Karayılan Tehditler Savurmaya Devam Ediyor
Karayılan, gözaltı ve tutuklamalara yönelik operasyonların durmaması halinde kendilerinin de tutuklamalara başlayacaklarını söyledi.

Kürt sorununun çözümü için bir an önce müzakerelerin başlaması ve tarafların karşılıklı adım atması gerektiğini savunan Karayılan, “Sürecin devamlılığı konusunda sadece bir tarafın adım atmasını isterseniz bu gerçekleşmez. Hiç kimse bu hakikati görmezden gelmemelidir. Son dönemde geliştirilen mücadele ve Ortadoğu’da yaşanan gelişmeler bu gerçekliği daha net gözler önüne sermektedir. Türk devleti ve AK Parti hükümeti gerçekten demokratik bir çözümde samimiyse, o zaman çözümün ruhuna uygun pratik adımlar atmalıdır.” dedi. Ardından 6-7 Ekim olaylarını hatırlatarak tehditlerini şöyle sürdürdü: “Polisin sokaklardaki baskıları ve katliamları oldukça halkımızın da serhildanları olacaktır. Gözaltı ve tutuklamalar devam ettikçe halkımızın tepkileri de olacaktır. Bundan sonra eğer onlar tutuklamaları durdurmazlarsa, karşılığında biz de mecburen tutuklamalar yapmak durumunda kalırız. Eğer bu tür olayların yaşanması istenmiyorsa, o zaman bu türden, sürecin ruhuna aykırı davranışlardan bir an önce vazgeçmelidirler.”

KCK üyesi Karasu: AK Parti’li bakan ‘eylemleri bitiren’ diye bize yalvardı

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu da, Kobani olaylarında bir bakanın eylemlerin durdurulması için kendilerine yalvardığını öne sürdü. AK Parti’nin 6-8 Ekim olaylarında ilk defa iktidarını kaybetme korkusu yaşadığını iddia eden Karasu, “Öyle ki AK Parti’nin bir bakanı HDP’ lilere başvurarak, ‘Bu akşam olaylar olmasın, sakin geçsin. Hükümetimiz belirli adımlar atacak, belirli gelişmeler olur’ biçiminde yalvarırcasına bir istekte bulundu. HDP’liler üzerinden PKK’ya başvurarak bu olayların durdurulmasını istediler. Olaylar kısmen durulunca hemen psikolojik savaşı artırmışlar, olaylar sırasında HDP’ye gidip yalvaran, HDP’den olayların durdurulmasını isteyen ve İmralı’ya gidenler bu defa HDP’yi suçlamışlardır. Hatta Öcalan’ı bile suçlamışlardır. Hükümetin bir bakanının ‘Bu olaylar İmralı’nın çağrısıyla ortaya çıktı’ demesi, nasıl bir panik yaşadıkları ve buna dayanarak nasıl bir saldırganlık içine girdiklerinin en somut ifadesidir.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum