"Gazi" Okulda İlk Dersbaşı

"Gazi" Okulda İlk Dersbaşı
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bulunan Gazi İlk ve Ortaokulundaki öğrenciler, eğitim öğretim yılının başladığı tarihten bu yana ilk kez kendi okullarında dersbaşı yaptı.

2014-2015 eğitim öğretim yılının başlamasıyla Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Kürdi-Der'in, "Anadilde eğitim için okulların boykot edilmesi" yönünde yaptığı çağrının en fazla karşılık gördüğü Yüksekova'da, terör örgütü yandaşları birçok okulu tahrip etti.

Öğrencilerin okula gitmesini engellemek amacıyla yapılan gösterilerde ilçe merkezindeki okulları ateşe veren eylemciler, Orman Mahallesi'nde bin 200 öğrencinin eğitim gördüğü 18 derslikli Gazi İlk ve Ortaokulunun kapısına kilit vurdu.

Bu dönemde yaşanan olaylar nedeniyle büyük hasar oluşan okulda eğitime ara verilirken, derslerinden geri kalması istenmeyen öğrencilerin de farklı okullarda eğitim görmesi sağlandı.

Eylül ayında yaşanan olayların ardından tadilata alınan okul, 6-7 Ekim'de terör örgütü IŞİD'in Kobani'ye (Ayn el Arap) saldırısını bahane eden göstericilerin bir kez daha hedefi oldu.

Kapısını ve camlarını kırarak içeri giren göstericilerin, benzin döküp molotofkokteyli atarak tamamen yaktığı okul, kullanılamaz hale geldi.

Yaklaşık bir aylık süre zarfında dört defa tahrip edilen bir kez de tamamen yakılan okulda, ihale işlemlerinin ardından yeniden onarım çalışması başlatıldı.

İki ay süren çalışmayla eğitim öğretime hazır hale getirilerek, baştan sona tüm malzemeleri yenilenen okulun pencerelerine demir korkuluklar takılıp, dış kapısı güçlendirildi.

Onarım çalışmasının sona ermesiyle bugün açılan Gazi İlk ve Ortaokulunda, 2014-2015 eğitim öğretim yılının ilk ders zili de çaldı. Bu zamana kadar çeşitli okullarda eğitimlerine devam eden öğrenciler, uzun bir aradan sonra okullarında dersbaşı yapmanın mutluluğunu yaşadı.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.