Birgüncüler’in Vahdet Rahatsızlığı

Birgüncüler’in Vahdet Rahatsızlığı
Vahdet gazetesi yazarı Sema Maraşlı’nın “Yeni aile kanunu” başlıklı yazısı Birgün’cüleri rahatsız etti.

Maraşlı, Vahdet’teki yazısında “yeni aile kanunu” önerirken, tüm ezberleri bozacak bir tavsiyede bulunarak “Devlet aileyi koruyacak olan erkeğe, sopa sallayarak, ceza ile tehdit ederek aileyi koruyamaz; sadece yıkılmasına katkıda bulunmuş olur. Acilen yeni bir koruma kanunu gerekli. Karı-kocayı birbirinden uzaklaştıran, düşman eden bir kanun değil; karı-kocayı birleştiren bir kanun olmalı” diye yazmıştı.

Vahdet yazarının bu görüşlerinden rahatsız olan Birgün gazetesi ekibi internet sitelerinden, Maraşlı’nın yazısını çarpıtarak alıntıladı.

 “Vahdet'ten dakika bir gol bir: Kadını korumak için erkek cezalandırılmaz” başlığını atan Birgün, Sema Maraşlı’nın kadına şiddeti meşrulaştırdığını ileri sürdü.

Sözde haberde “Sema Maraşlı kadına karşı şiddeti meşrulaştırdığı yazısında "aileyi koruma görevinin erkeğe ait olduğunu söyleyerek" şu ifadeleri kullandı : "Aileyi koruma adına yapılacak olan her şey, şiddete karşı kadını korumak için erkeği cezalandırmak üzerine kurulmuş. Aile böyle mi korunur? Aileyi korumada ilk görev erkeğindir. Koruyan ve kollayan o olmalı. Yaradan böyle buyurmuş" denildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum