Altındağ’da Japon Rüzgarı

Altındağ’da Japon Rüzgarı
Kültürel faaliyetleri geniş çevrelerce bilinen Altındağ Belediyesi, bu sefer de Japon misafirlerine kapı açtı.

Türkiye ve Japonya Diplomatik İlişkilerinin Başlamasının 90. Yıldönümü etkinliğine, Altındağ ev sahipliği yaptı. Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa yaklaşık 500 kişi katıldı. Japonların olduğu kadar Altındağlıların da büyük ilgi gösterdiği konserde, salonda oturacak yer kalmadı.

Koto ile müzik ziyafeti

Japonya’nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Takahito Katsumata, konuşmasını Türkçe olarak yaptı. Altındağ Belediyesi’ne desteklerinden ve misafirperverliğinden dolayı çok teşekkür eden Katsumata, iki ülke arasındaki kültürel dostluğun devam etmesini diledi.

Dostluk mesajlarının damga vurduğu yıl dönümü etkinliğinde Japon enstrümanı koto kulakların pasını sildi. Koto Solisti Atsuko Suetomi ile Japon Müziği Topluluğu Üyeleri Ayşegül Atmaca, Şeyma Nalbant ve Emi Yonemura, izleyicilere müzik ziyafeti sundu. Japon kültürünü yakından tanıma fırsatı bulan Ankaralı vatandaşlar, bu muhteşem gösteriyi büyük beğeni ile izledi.

Türkiye ve Japonya Diplomatik İlişkilerinin Başlamasının 90. Yıldönümü etkinliğinde birbirinden güzel Türkçe şiirler de okundu. Japon Müziği Topluluğu tarafından seslendirilen Üsküdar parçası ise katılımcılardan büyük alkış aldı. Japonlar ise Altındağ Belediyesi’nin misafirperver davranışlarından oldukça etkilendiklerini dile getirdi.

japon2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.