Pekin'de Üçüncü Havaalanına Onay

Pekin'de Üçüncü Havaalanına Onay
Yeni yapılacak havaalanı yıllık 72 milyon kişiye hizmet verecek ve 13,1 milyar dolara mal olacak.

Çin hükümeti, başkent Pekin'de inşa edilmesi planlanan yıllık 72 milyon kapasiteli havaalanı projesini onayladı.

13,1 DOLARA MAL OLDU

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu'nun açıklamasında, havaalanı projesinin 80 milyar yüene (yaklaşık 13,1 milyar ABD doları) mal olacağı ve 2018'de hizmete girmesinin beklendiği bildirildi.

YILDA 620 UÇUŞ GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Pekin'in güneyinde, terminal alanı 700 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa edilecek havaalanının, yıllık bazda 2 milyon metrik ton kargoya ve 620 bin uçuşa hizmet vereceği ifade edildi. İnşa edilecek havaalanında yolcu uçakları için 150 park apronu, kargo uçakları için ise 24 park apronunun yanı sıra 14 uçak bakım alanının olacağı belirtildi.

Çin Sivil Havacılık İdaresi ve Çin Milli Havacılık Yakıtları bünyesinde devlete bağlı Başkent Havayolları Şirketi ile Kuzey Çin Bölge Hava Trafik Yönetim Dairesi'nin inşaatı üstleneceği açıklandı.

REKABET ARTACAK

Yeni havaalanının Pekin'de artan hava taşımacılığı talebine hizmet edeceği, başkentin kuzeyi ve güneyini dengeli bir şekilde kalkındıracağı, aynı zamanda sivil havacılık sektöründeki rekabeti artıracağı kaydedildi.

Ayrıca Pekin'in kuzey bölgelerine, yeni havalimanına bağlantılı transit geçiş hatlarının kurulacağı ve bu sayede şehrin merkezi noktalarından yeni havalimanına ulaşımın 30 dakikadan az süreceği belirtildi.

2 HAVALİMANI VAR

Halihazırda başkent Pekin'de iki havalimanı bulunuyor. Pekin'in kuzeydoğusunda bulunan Başkent Uluslararası Havalimanı, 2013 yılında yaklaşık 84 milyon yolcuya hizmet vererek dünyanın en yoğun 2. havalimanı olmuştu.

Diğer yandan Çin'in ekonomik gelişimiyle birlikte orta sınıfın refah seviyesinin artması, ülkede yurtdışı seyahat planlanmasının giderek yaygınlaştığı vurgulanıyor. Çin Ulusal Turizm İdaresi'nin verilerine göre, kasım ayı itibariyle 100 milyondan fazla Çinlinin yurt dışı seyahati gerçekleştirdiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.