AGD TV Yayın Hayatına Başladı

AGD TV Yayın Hayatına Başladı
AGD TV Genel Koordinatörü Ömer Faruk Yazıcı, “AGD TV olarak derdimiz, medyayı ahlak ile şekillendirmektir. Bu gayeye ulaşabilmek için de bütün yayın akışımız İslâmî esasların ışığında planlanmıştır” diye konuştu.
Yazıcı, AGD TV’nin hazırlık çalışmalarını, yayın ilkelerini, söylemlerini, hedeflerini, gençlere nasıl hitap edeceklerini ve projelerini www.islamvemedya.com’a anlattı. Yazıcı, şu bilgileri paylaştı:
 
“Derdimiz, medyayı ahlâk ile şekillendirmektir”
 
“AGD TV olarak derdimiz medyayı ahlak ile şekillendirmektir. Bu gayeye ulaşabilmek için de bütün yayın akışımız İslami esasların ışığında planlanmıştır. Bununla birlikte anti-emperyalist bir TV’yiz. Derdimiz bunun içinde evimize hatta odalarımıza giren küresel sömürüyü izleyicilerimize her daim hatırlatmak gibi bir gayemiz vardır.” 
 
“İslâmî camia, medyanın kodlarını dönüştürmedi; olduğu gibi kabul etti”
 
“İslâmî camia olarak şöyle bir yanlışın içinde olduğumuza inanıyorum, bizler medyayı kullanırken yorumlamadan, değiştirmeden ve dönüştürmeden kabul ettik ve hala kullanıyoruz. Ama istenilen etki oluşturulamadı günümüze kadar. Çünkü kodları yanlış. Bizler bu kodları daha hayırlı hale getirerek medyayı dönüştürebileceğimize inanıyoruz. Bir de biz tarafsız bir TV değiliz, hakkın tarafındayız ve her daim ekranlarımızdan hakkı haykıracağımızın sözüyle yola çıktık.”
 
“Arkamızdaki güç, inancımızdır”
 
“Bir yazarın sözüdür; medyanın gücü yoktur, gücün medyası vardır der. Uyduları ya da interneti işgal eden birçok medya kuruluşunun odak noktası ifsat etmek üzerinedir. Öncelikle bizim burada ortaya çıkan en büyük farkımız bizim arkamızdaki güç inancımız ve davamızdır.” 
 
“Gençlerle, gençliğe hitap ediyoruz”
 
Bir de birçok medya kuruluşu önemli ortaklar ya da sermayeler üzerine var olur. Bizde genç kardeşlerimizle birlikte fedakârlık üzerine inşa edilmiştir. Bu da bizim için çok kıymetli bir sermayedir ve en büyük farkımızdır. Bizim ekranlarımız genç kardeşlerimizindir, programlarımızın çoğunda genç kardeşlerimizi görebilirsiniz hatta ortaokul öğrencilerine yaptırdığımız bir programımız bile var.” 
Hedefimiz gençliktir. Dünyada önemli bir genç nüfusa sahip ülkelerden bir tanesiyiz. Bu genç nüfus bilgi kaynağı ve eğlence mecrası olarak da internette vakit geçiriyor. AGD TV, bu kitleyle iletişime geçmenin heyecanıyla yayın hayatını sürdürecektir.” 
 
“Görsellik, sosyal ağlar ve kalbe yolculuk…”
 
“Görselliğin gücüne inanan bir yayın anlayışına sahibiz. Bunun içindir ki logolarımız ve diğer görsellerimiz yoğun emekler neticesinde ortaya çıkmıştır. Görsellik genç kardeşlerimize hitap edebilmek için ilk şart olduğunu düşünüyoruz. Bir de sosyal medyanın büyümesi, genç kullanıcılar sayesindedir bunun da bilinciyle önemli sosyal medya faaliyetleri yürütmekteyiz.  Son olarak bir de bizim yayınlarımız gençlerimizin kalbine hitap etmektedir bu da bizim en büyük farkımızdır. Fedakârca hazırlanan çalışmaların her zaman ilgi göreceğine inanırız bu yüzden genç kardeşlerimizin bu çalışmalarla ilgilerini çekebileceğimize inanıyoruz.”
 
“İslamofobik söyleme cevap verecek projelerimiz var”
 
İslamofobik söyleme karşı bizim çok önemli bir programımız var. “Ümmet Yolu” bu programımızda her hafta bir ülkeyi işleyeceğiz, bir kıtayı konuşacağız inşallah. İlk etapta  planımız Afrika’dan başlamak ve oradaki ülkeleri anlatmak. Bu programın önemli taraflarından bir tanesi işleyeceğimiz ülkenin vatandaşından o ülkeyi dinlemektir.  Bu program gençliğimizin üzerine oynanan İslamofobik söyleme bir cevap olacağını düşünüyorum.
 
Projeler neler?
 
İlk yayınımızı 6-7 Eylül’de yapmıştık ve bu yayına gelen olumlu tepkiler neticesinde üç aylık sıkı bir çalışmayla 11 Aralık’ta TV’mizi açmış olduk. Süreçte önemli planlamalar ve toplantılar yapıldı ve yaklaşık kırk kadar program belirlendi ve bunlara ek olarak yirmi kadar da beş – on dakika arasında kısa yani dolgu dediğimiz programlar belirlendi. Bu programlardan şu an hazır olup da yayına girmediğimiz birçok program var. 
 
Yayında olan programlardan biraz bahsedecek olursam mesela küçük esnafların hikayesini ve kenarda kalmış gibi görünen meslekleri anlattığımız “Mahallenin Dükkânları” programımız var.  Her hafta yazar, yönetmen, şair gibi sanatçılarımızla muhtelif konuları irdelediğimiz önemli bir program, “Kültürden Sanata” isimli bir programımız var. Bunlar gibi birçok çalışma hazırladık. Merak eden etmeyenleri agdtv.net adresine bekliyoruz.
 
www.islamvemedya.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum