Eroğlu'ndan Paralel Yapı İle İlgili Çarpıcı İddia

Eroğlu'ndan Paralel Yapı İle İlgili Çarpıcı İddia
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Paralel yapı ülkenin pek çok yerinde vatandaşlara şantaj yapmak suretiyle para toplamıştır." dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ak Parti tarafından İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Yerel Yönetimler Bölge Toplantısı'na katıldı.

Toplantının basına kapalı bölümüne girerken habercilere açıklamada bulunan Eroğlu, "Geçen sene yapılan operasyon, tamamen hükümete karşı yapılan bir darbe teşebbüsüdür" dedi.

Bakan Eroğlu, " Zaman içinde göreceksiniz pek çok şikayet ortaya çıkacaktır. Çünkü bu paralel yapı, ülkenin pek çok yerinde vatandaşlara şantaj yapmak suretiyle para toplamıştır. Bunlar zaman içinde şikayete mevzu olacak. Paralel yapının yaptığı yanlışlıklar daha da ortaya çıkacaktır" diye konuştu.

"HEDEF HÜKÜMETTİ, HEDEF SAYIN ERDOĞAN'DI"

Hükümetin paralel yapının darbe girişiminin farkına varıp neticesiz bıraktığını belirten Bakan Veysel Eroğlu, "Aslında bunun temelinde şu yatıyor; Türkiye yükseliyor. Dünyada örnek bir ülke. Birden bire 26'ncı sıradan 16. sıraya yükseldi. Özellikle IMF'ye olan borcunu geçen yıl ödemesi, hatta IMF'ye 5 milyar dolar borç verecek olması, pek çok ülkenin dikkatini çekti. Türkiye'nin önünü kesmek için yapılan bir komplo, bir tuzak. Hedef hükümetti, hedef sayın Erdoğan'dı" dedi.

"MÜCADELE DEVAM EDECEK"

14 Aralık operasyonuna değinen Bakan Eroğlu, "Türkçe Olimpiyatları yapan böyle bir yapının nasıl yabancı bir dilde, bir takım pankartlar hazırladığı, tişörtler hazırladığı, onların niyetlerini açıkca ortaya koymuştur. Hükümetimiz çok daha güçlü. Paralel yapıya karşı mücadeleye devam edecektir. Hiçbir devlet kendisinden başka bir yapıya, asla müsaade edemez. Vatandaşımız da, bu paralel çetenin yaptıklarını kavradı, zaman içinde göreceksiniz pek çok şikayet ortaya çıkacaktır. Çünkü bu paralel yapı, ülkenin pek çok yerinde vatandaşlara şantaj yapmak suretiyle para toplamıştır. Bunlar zaman içinde şikayete mevzu olacak. Paralel yapının yaptığı yanlışlıklar, daha da ortaya çıkacaktır. Allah milletimizi paralel yapılardan, milletimizin önünü kesmek isteyenlerin hilesinden korusun" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum