"17 Aralık Yeni Bir Vesayet Girişimiydi"

"17 Aralık Yeni Bir Vesayet Girişimiydi"
SETA Genel Koordinatörü "17 Aralık 2013'te gerçekleşen müdahale, siyasi tarihinde yeni bir vesayet girişimi olarak karşılığını buldu" dedi.

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) İstanbul Genel Koordinatörü Fahrettin Altun, 17 Aralık 2013'te gerçekleşen müdahalenin Türkiye siyasi tarihinde yeni bir vesayet girişimi olarak karşılığını bulduğunu söyledi.

SETA İstanbul, "17 Aralık Darbe Girişimini Yeniden Düşünmek" konulu bir panel düzenledi.

Fahrettin Altun, moderatörlüğünü yaptığı panelde, 2000 sonrasında Türkiye siyasetinde yaşanan dönüşümle 1990'lar siyasetinde yer edinmiş pek çok aktörün tarih dışı kaldığını ve farklı direnme biçimlerinin farklı vesayet biçimlerine dönüştüğünü dile getirdi. Geçen yıl 17 Aralık'ta gerçekleşen müdahalenin Türkiye siyasi tarihinde yeni bir vesayet girişimi olarak karşılığını bulduğunu ifade eden Altun, bu girişimin Türkiye siyasetine, ekonomisine ve toplumuna ciddi maliyetler ürettiğini vurguladı.

Altun, "Bir anlamda yeni bir darbe formu gündemimize girdi. Türkiye siyasetine 'paralel devlet yapılanması' diye yeni bir tabir girmiş oldu. Türkiye'nin normalleştiği, demokratikleştiği, vesayetin geride kaldığı düşünülürken aslında yeni vesayet alanlarının karşımıza çıkabileceği görüldü. Son derece sert bir iktidar mücadelesi gündeme geldi. Siyaseti dizayn etmeye çalışan görünmez bir yapı karşımıza çıktı. Hem uluslararası alanda hem ulusal alanda 17 Aralık pek çok yeni unsur karşımıza çıkardı" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.