FED Kararı Sonrası Dolarda Son Durum

FED Kararı Sonrası Dolarda Son Durum
Dolar 2,3370 liradan, avro 2,8760 liradan güne başladı.

Kapalıçarşı'da 2,3340 liradan alınan dolar 2,3370 liradan satılıyor. 2,8720 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 2,8760 lira olarak belirlendi.

Önceki kapanışta doların satış fiyatı 2,3400 lira, avronun satış fiyatı ise 2,9100 lira olmuştu.

BORSA GÜNE YÜKSELİŞLE BAŞLADI

Borsa İstanbul'da pay piyasaları dünkü kapanışa göre ortalama yüzde 1,24 değer kazandı.

Fed, dün akşam faizlerde değişiklik yapmazken, faiz artırımı konusunda "sabırlı" olunacağını ve bunun daha önce kullanılan "kayda değer süre" ifadesiyle uyumlu olduğu bildirildi.


Fed kararları ve sonrasında Başkan Janet Yellen'in açıklamalarının ardından piyasalar faiz artırım sürecinin başlangıcına ilişkin "kayda değer süre" yerine "sabırlı" kelimesinin kullanılmasını ve Yellen'in gelecek birkaç toplantıda faiz artırım kararı alınmasının mümkün olmadığını söylemesini fiyatlamaya çalışıyor.

Analistler, Fed sonrasında uluslararası piyasada 2,31'in altına kadar gerileyen dolar/TL'nin tekrar 2,34 seviyelerine yükseldiğine dikkati çekerek, BIST 100 endeksinin küresel piyasalardaki pozitif hava ve döviz kurlarındaki sınırlı da olsa düşüşler nedeniyle güne yükselişle başladığını belirtiyor.

Endeksin, 82.500 puanın üzerine çıkması durumunda alımların etkisini artırabileceğini ifade eden analistler, 80.000 seviyesinin ise destek konumunda olduğunu, ABD verileri ve Rusya ile ilgili gelişmelerin ana yön üzerinde belirleyici olmaya devam edeceğini tahmin ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.