Zonguldak'ta Kömür Ocağında Göçük

Zonguldak'ta Kömür Ocağında Göçük
Ruhsatsız maden ocağındaki göçükte hayatını kaybeden Fahrettin Karamusaoğlu'nun (70), TTK'dan emekli olduktan sonra ailesinin geçimini sağlamak için maden ocaklarında çalıştığı bildirildiç

Baştarla Mahallesi Muhtarı Celil Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karamusaoğlu'nun ailesine düşkün, çocuklarının ekmeğini kazanmak için çabalayan birisi olduğunu söyledi.

Karamusaoğlu'nun ailesinin geçimini sağlamak için ara sıra maden ocaklarında çalıştığını bildiklerini belirten Demirci, şunları kaydetti:

"Bu çalışmalardan bir tanesinde sanırım dün akşam maden ocağında meydana gelen göçükte yaşamını yitirdi. Fahrettin Karamusaoğlu'nun 2'si kız 10 çocuğu vardı. Çocuklarının hepsi de kendi ekmeğinin peşinde olan insanlardı. Karamusaoğlu, TTK'dan emekli olduktan sonra çocuklarına bakabilmek için bu işlere girişti. Çocuklarından biri kamu kuruluşunda çalışıyordu. Aile geniş bir aileydi. Ekonomik ihtiyaçlarının olduğunu biliyorum. Hepsi iyi insanlardır. Karamusaoğlu'nun ihtiyacı için 70 yaşında çalıştığını biliyorum. Yaşı büyük olmasına rağmen dinç bir insandı."

Kırat Mahallesi'nde, oğlunun kaçak işlettiği öne sürülen kömür ocağında meydana gelen göçükte yaralanan Fahrettin Karamusaoğlu, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

 

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.