Türkmen kampı dökülüyor

Türkmen kampı dökülüyor
İsrail zulmünden kaçıp yıllar önce Suriye’ye sığındılar. Esad zulmünden kaçıp Gazze’ye geri döndüler. Şimdi İsrail'in son saldırıları ve abluka nedeniyle büyük sıkıntı çekiyorlar.

BEŞŞAR Esed'in zulmünden kaçan Suriye Türkmenlerinin kaldığı Osmaniye Merkez Cevdetiye Beldesi'ndeki mülteci kampıyla ilgili çarpıcı bir rapor ortaya çıktı. Kampta incelemelerde bulunan MHP Milletvekili Seyfettin Yılmaz, izlenimlerini rapor haline getirdi. Yılmaz, kamptaki Türkmenler’in zor koşullarda yaşadıklarını belirtti. 

HABERSiZ KESiNTiLER SIKINTI
MHP'li Yılmaz, kamp sakinlerine haber verilmeden su ve elektrik kesintisine gidildiğini ifade etti. Bu kesintiler yüzünden sığınmacıların abdest alma ve tuvalete gitme konusunda sıkıntı çektiğini kaydeden Yılmaz, yine ocaklar ve ısınma elektrikli olduğu için insanların mağdur edildiğini belirtti. 

HER KULLANIM ÜCRETLİ
Son olarak kampta kurulu çamaşır makinalarının her kullanımı karşılığında ailelerden 1 TL istendiğini savunan MHP Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Türkmenlerin kendisine "Türk devleti bu kadar aciz mi? Bu kadar düştü mü? Tamam verelim ama kamp içinde bunu dahi veremeyecek insanlar var" şeklinde dert yandığını iddia etti. 

ETiKETLERDE VALi OYUNU
Bisküvi türleri dışında marketteki ürünlerin pahalı olduğunu belirten Yılmaz, "Vali denetime geldiğinde etiket fiyatları ucuzluyor ama vali gittikten sonra eski fiyat. Etiket değişse bile hesaba girdiğinde eski hesap geçerli oluyor" denildiğini ileri sürdü. 

KENDi HOCALARINI iSTiYORLAR

Sığınmacıların ibadet ihtiyacı için iletişim kurmakta zorlandıkları Diyanet'in kadrolu imamları yerine kendi içlerinden yetişmiş hocaların imam olmasını istediğini vurgulayan MHP Adana Milletvekili Yılmaz, "Bunların öğretmenleri öğretmenlik yapıyor da imamları, hocaları hocalık yapamıyor mu?" diye sordu. 

Vahdet Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.