Hakan Fidan ve Vali'nin İlginç Diyaloğu

Hakan Fidan ve Vali'nin İlginç Diyaloğu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katar Emiri ile yapacağı görüşme öncesi Hakan Fidan ve Ankara Valisi Kılıçlar arasında ilginç bir olay yaşandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Ankara'da Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani'yi karşılama töreninde MİT Müsteşarı Hakan Fidan da vardı. Tören öncesi Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar'ın, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın paltosunda bulduğu uzun bir saç telini alarak yere atması dikkat çekti.

OBAMA İLE GÖRÜŞMEYE DE KATILMIŞTI

Cumhurbaşkanlarının resmi ziyaretlerinde MİT'ten bir temsilcinin yer alması, Türkiye'nin olağan uygulamalarındandı. Daha önceki Cumhurbaşkanları Turgut Özal ya da Süleyman Demirel'in, özellikle komşu ülkelere yönelik resmi yurtdışı ziyaretlerinde Türkiye heyetinde, genellikle Müsteşar Yardımcısı düzeyinde MİT mensupları yer aldı. Ancak Hakan Fidan, MİT Müsteşarlığı döneminde, dış politikada seleflerine göre çok daha aktif bir profil ortaya koydu.

21 PARE TOP ATIŞIYLA KARŞILANDI

Katar Emiri Al Sani'nin 've beraberindeki heyet, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi tören ve 21 pare top atışıyla karşılandı. Resmi görüşmelerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık ettiği Türkiye heyetinde, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum