Borusan'dan Fazıl Say Açıklaması

Borusan'dan Fazıl Say Açıklaması
Borusan Sanat'ın 2014–2015 sezonunda üçüncüsü gerçekleştirilmesi planlanan BİFO & Fazıl Say Festivaliyle ilgili açıklama geldi.

Borusan Sanat’ın iki yılda bir aralık aylarında düzenlediği ve 2014–2015 sezonunda üçüncüsü gerçekleştirilmesi planlanan BİFO &Fazıl Say Festivali,Fazıl Say ile Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası Onursal Şefi Gürer Aykal’ın artık birlikte çalışmama kararı almaları dolayısıyla programdan kaldırılmıştı. TANAP ihalesinin bir bölümünün Borusan tarafından alınmasının ardından sosyal medyada Fazıl Say’la yolların ayrılması söz konusu ihaleyle ilişkilendirilmeye başlandı.

Houston’da Borusan’ın yeni yatırımıyla ilgili toplantıda CEO Agah Uğur’la sohbet ederken bu konu da açıldı. 

UĞUR: SAY’LA YİNE ÇALIŞIRIZ

Toplantıda Borusan Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık da vardı. Kocabıyık “Sanatçıdır,anlayışla karşılıyorum.Sanatçıların böyle bir yönü var” derken Agah Uğur ise şu açıklamayı yaptı:“Fazıl Say, festival kapsamında Gürer Aykal’la çalışmak istemediğini söyledi. ‘Benim konserlerimi o yönetmesin’dedi. Böyle bir şey dünyanın hiçbir yerinde olamaz. Baktık araları düzelecek gibi değil, bizde festivali iptal ettik. Borusan  bugüne kadar dünyada 1.5 milyon tonluk ihale kazanmış. TANAP projesinin yüzde 10’u için böyle bir şey yapar mıyız? Fazıl Say bizim için çok önemli. İnanılmaz bir yetenek. Kurum prensiplerine uyarsa tabii ki onunnla yeniden çalışmak isteriz.”

Habertürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.