2 Adet F-35 Siparişi Verdik!

2 Adet F-35 Siparişi Verdik!
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 2 adet F-35 uçağı için sipariş verdiklerini açıkladı.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, F-35uçaklarının Müşterek Taarruz Uçağı Programı kapsamında geliştirme ve test faaliyetlerine devam edildiğini kaydederek, millî mühimmatların da entegre edileceği F-35 savaş uçağının 2020'li yıllarda Türk Hava Kuvvetlerinin önemli bir muharip unsuru olmasının öngörüldüğünü, hâlihazırda ilk 2 uçağın siparişinin verildiğini söyledi. 

Özgün bir savaş uçağı geliştirme yolunda da projelerin devam ettiğini kaydeden Bakan İsmet Yılmaz, “F-35 uçaklarının Müşterek Taarruz Uçağı Programı kapsamında geliştirme ve test faaliyetleri devam etmektedir.

Millî mühimmatlarımızın da entegre edileceği F-35 savaş uçağının bilgi füzyonu, görünmezlik ve ileri algılayıcı teknolojileri gibi gelişmişlik yetenekleriyle beraber 2020'li yıllarda Türk Hava Kuvvetlerinin önemli bir muharip unsuru olması öngörülmektedir. Hâlihazırda ilk 2 uçağın siparişi verilmiş durumdadır.

Geçtiğimiz günlerde program kapsamında alınan kararla, ülkemiz, müşterek taarruz uçağının Avrupa bölgesi motor ağır bakım ve onarım merkezi olarak seçilmiştir. Bu kararla Türkiye'nin tecrübesi ve uzmanlığı, maliyet etkinliği ve uluslararası arenada bölgesel liderliği tescil edilmiştir. Bu sayede, Türkiye'nin Müşterek Taarruz Uçağı Projesi kapsamındaki en önemli hedeflerinden biri olan F-35 motorunun üretim ve bakım kabiliyetleri kazanılmış olacaktır.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.