Peşmerge O Bölgeyi IŞİD'den Temizledi!

Peşmerge O Bölgeyi IŞİD'den Temizledi!
Musul'un Şengal (Sincar) ilçesine bağlı Sinun nahiyesinin, Peşmerge güçleri tarafından IŞİD'den temizlendiği bildirildi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) silahlı gücü Peşmerge, Şengal'in tamamını ele geçirmek başlattığı geniş çaplı operasyon kapsamında koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının da desteğiyle terör örgütü IŞİD militanlarının elinde bulunan Sinun nahiyesini çatışma olmadan kontrol altına aldı.

General Aziz Veysi komutasındaki özel Zerevani güçleri ile Doğu Dicle Cephesi Komutanı Zaim Ali'nin komutanlık yaptığı Peşmergeler, Zummar'dan Şengal Dağı'na kadar olan bölgeyi kontrol ettikten sonra, Sinun nahiyesini kurşun atmadan ele geçirdi.

Peşmerge kaynaklarından alınan bilgilere göre, Sinun'daki IŞİD militanları Suriye tarafına doğru kaçtı. Nahiye alındıktan sonra militanlar, bomba yüklü araçlarla intihar eylemi gerçekleştirmek istedi. Ancak araçlar, Peşmerge güçlerine ulaşmadan savaş uçakları tarafından bombalandı.

Sinun nahiyesine giden ana yollar dışında, yerleşim birimlerine girişler yasaklandı. Peşmerge bomba imha ekipleri, IŞİD militanlarının yollara ve evlere döşediği mayınları arama tarama çalışmalarına başladı.

IŞİD militanlarının nahiyeyi ele geçirdikten sonra duvarlara yazdığı yazılar dışında, örgüte ait hiçbir izin kalmadığı belirtildi.

Peşmergenin Sinun'u tamamen kontrol altına aldıktan sonra Yezidilerin yoğunlukta yaşadığı Şengal ilçesini ele geçirmek için ilerleyeceği belirtildi. Şengal'e 25 kilometre uzaklıktaki Sinun nahiyesi, ilçeden önceki son yerleşim birimi olarak kabul ediliyor.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.