"Kadına Şiddet"e Bak!

"Kadına Şiddet"e Bak!
Dans kursunda rezaletler silsilesi yaşandı. Nikahsız ilişki, ‘tecavüz’ iddiasına döndü. Devletin tüm birimleri bu rezaletle meşgul edildi.
An­ka­ra'da dans kur­su ho­ca­sı­nın, ar­ka­daş­lık kur­du­ğu ve evi­ne da­vet et­ti­ği öğ­ren­ci­si­ne te­ca­vüz et­ti­ği id­di­a edil­di. Ders al­ma­ya baş­la­yan Y.Ö. isim­li genç ba­yan, ön­ce dans ho­ca­sı Ö.K. ile duy­gu­sal iliş­ki ya­şa­ma­ya baş­la­dı. Bu iliş­ki me­saj­la­ra da yan­sı­dı. Hat­ta me­saj­lar­da­ki cin­sel içe­rik­li gö­rün­tü­ler, ile­ri­de açı­la­cak so­ruş­tur­ma dos­ya­sı­nın ko­nu­su ol­du. 

 TE­CA­VÜZ ET­Tİ İD­Dİ­ASI 

İd­di­aya gö­re dans ho­ca­sı Ö.K., Ka­sım ayı­nın son­la­rı­na doğ­ru öğ­ren­ci­si Y.Ö.'yü evi­ne da­vet et­ti. Ar­ka­daş ol­ma­la­rı ha­se­biy­le Y.Ö. de da­ve­ti ka­bul ede­rek ak­şam sa­at­le­rin­de ho­ca­sı­nın evi­ne git­ti. Dans ho­ca­sı, Y.Ö.'nün bo­ğa­zı­nı sı­kıp zor­la te­ca­vüz et­ti. Ö.K. ay­rı­ca, Y.Ö.'nün çıp­lak fo­toğ­raf­la­rı­nı da çe­ke­rek kay­det­ti. Te­ca­vüz sı­ra­sın­da darp edi­len genç ka­dın, ho­ca­nın evin­den kur­tul­ma­sı­nın ar­dın­dan so­lu­ğu ka­ra­kol­da al­dı. İfa­de­si alı­nan ka­dının, Sağ­lık Ba­kan­lı­ğı Ze­ka­i Ta­hir Bu­rak Ka­dın Sağ­lı­ğı Eği­tim ve Araş­tır­ma Has­ta­ne­si'ndeki kontrollerinde te­ca­vü­ze uğ­ra­dı­ğı be­lir­til­di. 

TA­KİP­SİZ­LİK VERİL­Dİ

An­ka­ra Baş­sav­cı­lı­ğı Cum­hu­ri­yet Sav­cı­sı, ka­mu da­va­sı açıl­ma­sı­na ge­rek gör­me­di. An­cak sav­cı, genç ka­dın hak­kın­da da, "Ki­şi­le­rin hu­zur ve sü­ku­nu­nu boz­ma, if­ti­ra" suç­la­rı­nın un­sur­la­rı­nın oluş­ma­dı­ğı ka­na­ati­ne var­dı. Sav­cı, hem dans ho­ca­sı hem de ba­yan öğ­ren­ci­si hak­kın­da "Ko­vuş­tur­ma ya­pıl­ma­sı­na yer ol­ma­dı­ğı­na" ka­rar ver­di. Genç ka­dı­n sav­cı­nın ta­kip­siz­lik ka­ra­rı­na iti­raz etti. Ayrıca, Ai­le Mah­ke­me­si'ne de baş­vu­ra­rak, 6284 sa­yı­lı, "Ai­le­nin Ko­run­ma­sı ve Ka­dı­na kar­şı Şid­de­tin Ön­len­me­si Ka­nu­nu" kap­sa­mın­da ko­ru­ma ted­bi­ri is­te­di.  

Vahdet Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum