Erdoğan Bayraktar'ın Mal Varlığı Hakkında Çarpıcı Rapor

Erdoğan Bayraktar'ın Mal Varlığı Hakkında Çarpıcı Rapor
17 Aralık yolsuzluk iddialarını araştıran komisyonunda bilirkişi tarafından hazırlanan raporda 4 eski bakanın mal varlıkları çarpıcı tespitler var...

Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı,Trabzon milletvekili Erdoğan Bayraktar'ın mal varlığı için MASAK raporunda "Mal varlığı ve para hareketlerinde şüpheli bir durum bulunmadığı bunların makul olduğu" tespiti yapıldı. 

"ALNIM AÇIK BAŞIM DİK" DEMİŞTİ

MASAK raporu bugüne kadar mal varlığı üzerinde haksız eleştirilere maruz kalan her defasında 'Alnım açık, başım dik' diyen Eski Bakan Erdoğan Bayraktar'ı haklı çıkardı.

YÜCE DİVAN OYLAMASI PAZARTESİ

MASAK raporuna dayanılarak Meclis kulislerinde Erdoğan Bayraktar dışındaki üç bakanın Yüce Divana gönderilebileceği yorumları yapılıyor. kurulan soruşturma komisyonunun başkanı Hakkı Köylü, Yüce Divan oylamasının 22 Aralık'ta yapılacağını açıkladı.

TBMM Soruşturma Komisyonu Başkanı Köylü yüce divan oylamasının Pazartesi günü her bakan için ayrı,ayrı el kaldırılarak açık oylama ile yapılacağını açıkladı.Komisyon 'Yüce Divan'a gitsinler' dese bile Meclis'te yapılacak gizli oylamada tersi bir karar da çıkabilir.

DİĞERLERİ KUŞKULU, ORANTISIZ

Raporda eski AB Bakanı Egemen Bağış ile eşi Beyhan Bağış’ın aldığı üç evin “gelirleriyle orantılı olmadığı”, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ve çocuklarının mal varlıklarının, “tasarruf ve birikimden kaynaklanmadığı” eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, kardeşi ve çocuklarının para hareketlerinin ise “gelirleriyle önemli ölçüde orantısız olduğu” kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum