Bunlar Da Öteki Suriyeliler

Bunlar Da Öteki Suriyeliler
İstanbul'un göbeğinde kaçak Suriye okulu açtılar. Savaştan kaçan zengin Suriyelilerin çocuklarını ayda 600 dolara bu okula aldılar.

İstanbul’da bir yatırımcı zengin Suriyeliler için okul açtı. İstanbul’un göbeğinde açılankaçak okulda öğrencilerden aylık 600 dolar para alınıyor. İlçe Milli Eğitim Müdürü kaçak olarak açılan okulla ilgili işlem başlattı. İlçe müdürü, öğrencilerden alınan paralarla ilgili olarak mali polisi göreve davet etti. 

BEYKENT'TEKİ OKULUN RUHSATI YOK 

Resmi kurumlardan izin almadan hizmet veren binada yaklaşık 250 Suriyeli öğrenciye ders veriliyor. ‘Üstün Başarı İçin Suriye Okulu’ adı altında açılan kaçak okulda Türkçe, İngilizce, Matematik ve Coğrafya gibi dersler veriliyor. Savaş mağduru öğrencilere kendi müfredatları çerçevesinde ders verildiğini söyleyen okul yöneticisi Mehmet Anlar, "Okulumuzda Türkmen ve Iraklı öğretmenler görev yapıyor. Kayıt altına alınan öğrencilerden aylık 600 dolar civarında para alıyoruz. Sonuç olarak burası özel eğitim veren bir okul” diye konuştu. 

MEB SORUŞTURMA BAŞLATTI

Büyükçekmece Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun, kaçak okulla ilgili Şunları söyledi: "Yasal eğitim kurumlarından sorumluyuz. Okul açmak için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, MEB'e teklif etmesiyle başvurular yapılır. Bahsi geçen okulla ilgili olarak bize herhangi bir başvuru yapılmadı. Bu okulun açıldığını bilmiyorum. Bu okulla ilgili olarak en kısa sürede işlem başlatacağız.  Bu çok ciddi bir konu."

Akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.