4.7 Milyar Avro Nasıl Dağıtılacak?

4.7 Milyar Avro Nasıl Dağıtılacak?
AB Bakanı Bozkır, Antalya'da yeni tahsis edilmiş 4,7 milyar avronun dağıtımıyla ilgili konuştu.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, (yeni tahsis edilmiş) 4,7 milyar avronun insanlara katkı sağlayacak şekilde dağıtılmasının proje eğitiminden geçtiğini söyledi.

AB ve Dışişleri bakanlıklarının temsilciliklerinin açılış törenine katılmak üzere Antalya'ya gelen Bozkır, Vali Muammer Türker'i makamında ziyaret etti.

Bozkır, ziyarette yaptığı konuşmada, Türker'in, Avrupa Birliği sürecinde çok emek verdiğini ve önemli katkılar sağladığını söyledi.

Türker ile İçişleri ve Ulaştırma bakanlıklarındaki görevleri esnasında birlikte çalıştıklarını anlatan Bozkır, şöyle konuştu:

VALİ TÜRKER'E BÜYÜK ÖVGÜ

"En zor dönemlerde, reform yasalarının gerçekten tartışılarak ve o günkü mekanizmalarla bir ölçüde uzlaşı sağlanarak yürütüldüğü günlerde, benim çok önemli bir çalışma arkadaşımdır. Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği yaptığı dönemde de keza bu çalışmalarını sürdürmüştür. Kendisi Antalya Valiliğine atandıktan sonra Avrupa Birliği sürecine olan inancıyla bize, böyle bir imkan sağladı."

Bozkır, Avrupa Birliği projelerinin sadece Ankara'dan değil, bölge açısından da bir merkezinin olmasının bütün yörenin, Türk halkının yararlanması bakımından önemli olduğunu kaydetti.

"ANTALYA'YA KOMŞU İLLERİN PROJE EĞİTİMİNİ YAPACAĞIZ"

"Sayın valimize bu mekanı sağladığı için gerçekten müteşekkiriz" diyen Bozkır, "Sadece Antalya için değil, Antalya'ya komşu bütün iller bakımından proje eğitimini yapacağız. Elimizde bulunan 4,7 milyar avronun, insanlarımıza katkı sağlayacak şekilde dağıtılması proje eğitiminden geçiyor." ifadesini kullandı.

Bozkır'ın AB sürecindeki katkılarına değinen Vali Türker, "Türkiye'nin eğer Avrupa Birliği noktasında geldiği bir yer varsa, Sayın Bakanımızın burada katkısı çok fazladır. Buna birebir şahit, kendisiyle yakın teşrikimesaimiz bulunan bir kişi olarak söylüyorum" diye konuştu.

Vali Türker, Bozkır'ın valilik şeref defterini imzalamasın ardından "Sayın Bakanım, hediye işi artık kalktığı için size hediye takdim etmiyoruz. Basınımızın huzurunda bunu size söylüyorum" açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.