Çaykur Bisküvi İşine Girecek

Çaykur Bisküvi İşine Girecek
Çaykur Genel Müdürü Sütlüoğlu, 2015'te "Bir zincir oluşturacağız. Burada bisküvi, çikolata ve dondurma da olacak.

Çaykur'a özel sektör mantığı getiren genel müdür İmdat Sütlüoğlu, bölgede 260 bin, dolaylı olarak 1 milyon kişinin çaydan ekmek yediğini belirtti. 2015'te yeni bir paketleme tesisi açacaklarını kaydeden Sütlüoğlu, "Dünyanın en kapasiteli, en akıllı, en çevreci fabrikası olacak. Çayda dünyanın en büyüğü olacak. Günde 1.000 ton kuru çay paketleyebilecek. 5.5 yılda kendi yatırımını amorti edecek. 220 milyon TL'lik bir yatırım olacak" dedi. Fabrikanın yanında alışveriş merkezleri, tadım salonları ve mini fabrikaların olacağı bir çay şehri kuracaklarını vurgulayan Sütlüoğlu, yeni fabrikada 600 civarında işçi çalışacağını kaydetti. Rusya Kuzey Osetya'da bir paketleme tesisi için de çalışma başlattıklarını hatırlatan Sütlüoğlu, henüz yatırım aşamasına gelmediklerini, görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

SERENDEM AÇIYOR

2015'te Serendem adıyla çay evleri kuracaklarını söyleyen Sütlüoğlu, şöyle konuştu: "İlki Bağdat Caddesi'nde açılacak. Franschising vereceğiz. Güzel çay içeceğiniz bir yer olacak. 2015'te çay evleri sayısı 50-60'a ulaşır. Zincir halinde dünyaya da açmayı düşünüyoruz. Çay esaslı yiyecekler de olacak. O da bizim yeni açılımımızın ilk adımı… Yeşil çaylı bisküvi, çikolata ve dondurma gibi… Başta ürettireceğiz ama ileride kendi fabrikalarımızı kurmayı planlıyoruz. Belki 2016'dan sonra olabilir." 3.5 yılda bin ton kapasite artırımı yaptıklarını söyleyen Sütlüoğlu, "Bu yıl 8 bin tona ulaşacağız. Ayrıca 3 yeni fabrikayı yatırım programına koyduk. Bunlar birkaç yıla hayata geçince kapasitemiz 9 bin tona çıkacak" dedi.

YENİ MARKALAR

Sütlüoğlu, 2015'te çıkaracakları çay artı markasının siyah çay ile meyve ya da bitki çaylarının karışımı olacağını belirterek, "Elekaltı ve nadidem markalarımız kısıtlı miktarda üretilecek. Çaylık diye bir markayla da hediyelik çaylar çıkaracağız. Rize'ye özgü ambalajlar içine koyacağız. Halk evleri ve kız sanat okullarıyla işbirliği yapıyoruz" dedi.

DİDİ İKTİSAT OKULUNDA DERS KONUSU OLMALI

Didi'nin bir başarı hikâyesi olduğunu belirten Sütlüoğlu, şöyle konuştu: "Ice tea Türkiye'de çok bilinmiyordu. Biraz da enteldi. Didi'yi çıkardık, adını soğuk çay koyduk. 1.5 yıllık bir marka Coca Cola ve Pepsi ile yarışıyor. Yani daha bebek ama doğar doğmaz baş pehlivan oldu. Didi'nin iktisat fakültelerinde okutulması gerekir. Geçen yıl 40 milyon litre sattık. Bu yıl 60 milyon, 2015'te 100 milyon litre sataacağız. 2015'te Avusturya, Almanya, ABD, Çin, Afrika, Arap ülkeleri ve Rusya'ya ihraç edeceğiz."

RANDEVULU SİSTEMLE ÇİFTÇİYİ RAHATLATTIK

Randevulu sistemin bir devrim olduğunu anlatan Sütlüoğlu, "Çay toplamak ve parasını almak zordu. Randevulu sistemle gurbetçilere '4 gün gelin çayınızı toplayıp dönün' diyoruz. Bu sistemle herkes hangi gün fabrikanın ellerindeki çayı alacağını biliyor" dedi.

KANSERE ÇARE OLABİLİR Mİ?

İmparatorların çayı denilen beyaz çayla ilgili Japonlar ile bir çalışma yaptıklarını belirten Sütlüoğlu, şunları söyledi: "Beyaz çayın kanser üzerindeki etkilerini araştırıyoruz. Şu anda antioksidan bir madde bulundu. Sağlıklı hücrelere bir şey yapmıyor ama kanserli hücreleri öldürdüğü gözlendi. İşin çok başındayız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum