BYEGM’de Liste Gecikmesine Tepki

BYEGM’de Liste Gecikmesine Tepki
İlk defa basın kartı sahibi olacak olan muhabirlerin gözü kulağı Basın Yayın’da. Genel Müdür değişikliği nedeni ile listenin açıklanması gecikince, tepki yükseldi.

Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü 4 Aralık’ta gerçekleştirilen “basın kartı komisyonu toplantısı”nda basın kartı almaya hak kazanan muhabirlerle ilgili listeyi açıklamakta gecikince tepki topladı. 

4 Aralık’ta toplanan son basın kartı komisyonuyla ilk kez basın kartı almaya hak kazanan 208 kişi ve sürekli basın kartı almaya hak kazanan 94 gazeteci, kurumun resmi listeyi yaklaşık bir aydır açıklamamasına tepki gösteriyor.

GEREKÇE: MÜDÜR DEĞİŞİKLİĞİ

Gazetecilerin tepkisine neden olan “listenin zamanında yayınlanmamasına” gerekçe olarak Genel Müdür değişikliği gösteriliyor.

Gazetecilerin bu mağduriyetlerinin giderilmesi için sürekli telefonla aradıkları Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü yetkilileri, ‘müdür değiştiği için listeler yayınlanmıyor’ cevabını veriyorlar.

Gazeteciler, yaklaşık bir aydır resmi listeyi yayınlamakta oyalanan Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nde biran önce listelerin yayınlanmasını ya da yayınlanacağı tarihe ilişkin resmi bir açıklama bekliyorlar.

Listenin biran önce açıklanması ya da açıklanacağı tarihi isteyen gazeteciler, Basından sorumlu Başbakan Yardımcısı’nın devreye girip, mağduriyetlerinin giderilmesini istiyorlar.


Habervaktim.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum