Karayalçın'dan şark kurnazlığı

Karayalçın'dan şark kurnazlığı
SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, önümüzdeki günlerde, genel başkanları değişen SP ve Anavatan'ı da ziyaret ederek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için destek isteyeceğini söyledi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Özdemir Özok ise, alt geçit, üst geçide önem vermediklerini, Ankara'nın çağdaş, Cumhuriyet'e layık bir kent olması için Karayalçın'a bireysel ve kurumsal olarak destek vereceklerini söyledi.

TBB Başkanı Özok, SHP Genel Başkanı Karayalçın'ın parti merkezinde ziyaret etti. 

Özok, ziyaret öncesinde yaptığı açıklamada, Karayalçın'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı bireysel ve kurumsal olarak desteklediklerini bildirdi. 

Son günlerde Karayalçın'ı ciddi biçimde CHP'den adaylığının gündeme gelmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Özok, fiziki mekânın çok önemli olmadığını söyledi. 

Özok, kültürüyle, sosyal etkinlikleriyle, yaşamıyla, sokağıyla, Ankara'nın Cumhuriyet'e layık bir başkent olmasını istediklerini vurgulayarak, "İçki satan yerlerin dövüldüğü bir başkent Türkiye için yüzkarası. Ben alkollü falan değilim. Bu alkol konusu değil. Mesele bir özgürlükler, huzur, güven içerisinde yaşanacak bir kent ise Türkiye'de Ankara örnek olması lazım. Bu konuda bize düşen her türlü desteği bireysel ve kurumsal olarak vermeye hazırız. Sokaklarında huzurla gezilen bir başkent, güven içinde olunabilen bir başkent. Yoksa alt geçit, üst geçit, yan geçit, sol geçit, bunlar çok da önemli değil. Ben Ankara'nın özünde çok da sağlıklı bir karar vereceğine inanıyorum." dedi. 

Karayalçın, CHP'den bir davet aldığını ve çay içmeye gittiğini, DSP'ye ise Erdal İnönü'nün yarın ölüm yıldönümü nedeniyle bir program yapılacağı için davetiye vermeye gittiğini kaydetti. DSP'ye gitmişken Zeki Sezer'den ve parti yöneticilerinden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na destek istediğini aktaran Karayalçın, "Bazı partilerin genel başkanları değiştiği için Saadet Partisi ve Anavatan Partisi'ni de ziyaret edeceğim. Kutlamak için gideceğim ama emin olabilirsiniz ki, gitmişken onlardan da destek talebinde bulunacağım." diye konuştu.

Karayalçın, DTP'yi ziyaret edip etmeyeceği yönündeki bir soru üzerine, Saadet Partisi ve Anavatan'da değişim olduğu için ziyaret edeceğini, DTP'de bir genel başkan değişimi olmadığı için ziyarete gitmeyeceğini ifade etti.
(CİHAN)


SOL 'KARAYALÇIN' ÇIKMAZINDA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.