'Evrim Dersinde Peygamberimize Hakaret Etti'

'Evrim Dersinde Peygamberimize Hakaret Etti'
Başörtülü öğrencilerin eğitim hakkını engellediği için cezaevine gönderilen Rennan Pekünlü’nün, dini değerleri tahkir edici tutumuyla da tepki çektiği ortaya çıktı.
Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Uzay Bilimi ve Astronomi Bölümü’nde görevli olduğu dönemde başörtülü öğrencilerin “eğitim ve öğrenim hakkını engellediği” gerekçesiyle 2 yıl 1 ay hapis cezası alan ve cezaevine giren Prof. Dr. Rennan Pekünlü’yle ilgili öğrencisi ilginç bilgiler paylaştı. 

ÖĞRENCİSİ VAHDET’E ANLATTI 

Öğrencisi Ömer Salman, Pekünlü’nün bilinmeyenlerini Vahdet’e anlattı. Daha üniversitenin başlangıcında Pekünlü’nün ismini “başörtülü kızları fişlediği” şeklinde duyduğunu söyleyen Salman, Pekünlü’nün derslerde peygamberimiz Hz. Muhammed ve İslam’a hakaret ettiğini de anlattı.  
Pekünlü’yle ilk tanışmalarının Öğrenci Kollektifleri adlı sol grubun organize ettiği ‘Evrim Atölyesi’ çalışmalarında olduğunu belirten Salman, şunları anlattı: 

ÇiRKiN iFADELER 

“İlahiyat Fakültesi’nde yüksek lisans yaptığını söyleyen bir dinleyici ‘Aslında dinler de zamanla evrim geçirmektedir. Mesela Hz. Muhammed’e gelen İslam ile bugün yaşanan İslam aynı değildir’ dedi. Bunun üzerine Pekünlü o dinleyiciye ‘Hz. Muhammed mi? O da kim? İlgilenmiyor ve tanımıyorum. Din ve dini şeylerle uğraşmıyoruz. Bunlar insanların ortaya attıkları şeylerdir. Biri önder olur, göklerdeki güçlerden bahseder’ şeklinde cevap verdi.”

DiN AFYONDUR

Soru-cevap faslında “Hazreti Muhammed (s.a.s) benim peygamberimdir, yol göstericimdir” diyerek Pekünlü’nün hakaretvari sözlerine itiraz ettiğini dile getiren Salman, hışımla ayağa kalkarak önündeki masayı yere deviren Pekünlü’nün “Din afyondur” diye bağırdığını söyledi. Salman,  Pekünlü’yü etrafındaki öğrencilerin zor sakinleştirdiğini belirtti.  

İSLAM’A ALAYCI TAVIR

Pekünlü’nün 3. sınıfta Kozmik Elektrodinamik  derslerine girdiğini belirten Salman, “Derslerde slaytların sonuna karikatürler koyar, bir-iki dakika konuşup bitirirdi. Zaman zaman dini alaya alıcı karikatürlerle derse son vermesinden, bir-iki cümlecikle laf sokup dersi bitiriyor oluşundan sıkıntılarımız başlamıştı” dedi.

FAZLASINI HAKETTi

Cezaevine girmeden önce kendisini uğurlamaya gelenlere, “Evren ve Evrim" üzerine ders veren Pekünlü’nün özgürlük mücadelesi verdiğini savunmanın doğru olmadığını kaydeden Ömer Salman, “Geriye dönüp bakınca gelinen bu noktaya seviniyor muyum? Tabii ki hayır. Sevinilecek bir durum değil fakat Rennan Hocamız bunu ve daha fazlasını da haketti” şeklinde konuştu. 

rennan-foto.jpg

FOTOGRAF MAKiNASI HEP ELiNDEYDi

Ömer Salman, üniversitelerde başörtüsü yasağının tamamen kalkmasına rağmen halen başörtülü öğrencilere engel olması nedeniyle Rennan Pekünlü’yle sık sık karşı karşıya geldiklerini aktardı. 

DiĞER BÖLÜMLERE DE TACİZ!

Salman, Pekünlü’nün sadece kendi dersine giren başörtülü öğrencilere değil, diğer bölümlerdeki başörtülü öğrencilere de müdahale ettiğini ve fotoğraflarını çektiğini ifade etti. Ömer Salman, kapıda başörtülü öğrencileri bekleyip fotoğraf makinesini elinden düşürmeyen Pekünlü’ye bir ara kinayeli bir biçimde “Hocam madem fotoğraf çekmeyi bu kadar çok seviyorsunuz, siz de bu fotoğraf karesinde bulunun” diyerek kendisiyle fotoğraf çektirdiğini anlattı. 

YÖNETiM HEP SESSiZ KALDI

Salman, fakültede başörtülü öğrencileri fotoğraflayan Pekünlü’ye büyük bir güç vehmedildiğini, bölüm başkanlığı, dekanlık ve rektörlüğün yapılanlara, sessiz kaldığına dikkat çekti.

Vahdet Gazetesi / Erol Metin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum