Almanya'da Akaryakıt Fiyatları Taban Yaptı

Almanya'da Akaryakıt Fiyatları Taban Yaptı
Almanya son beş yılın en ucuz akaryakıt fiyatlarının satıldığı dönemde petrol varil fiyatlarının 115 dolarlar seviyesine inmesi fiyatların aşağıya çekilmesini beraberinde getirdi.

Almanya’da benzin ve mazotun fiyatı her gün biraz daha düşmesiyle son beş yılın en ucuz akaryakıt satışının yaşandığı dönem yaşandığı bildirildi. Almanya’da petrol ihracatına bağımlı ülkelerin bütçe hesapları bozulurken, özel otomobili olan durumdan memnun olduğu kaydedildi.

Otomobil yakıtında yaşanılan bu indirimin kullanıcılara yıllık beş milyar tasarruf sağladığı Almanya’da petrol varil fiyatlarının 177 dolarlık seviyelerden 115 dolarlar seviyesine indiği ifade edildi. Benzinin 1,26 Euro, mazotun ise 1,14 Euro’dan satılması tüketicileri memnun ederken, mazotun litre fiyatının 1 Avroya kadar düşmesi bekleniyor. Akaryakıtta yaşanılan bu düşüş ısıtmada da daha ucuza mal olduğu kaydedildi. Üç bin litrelik bir kalorifer yatı bir önceki yıla nazaran 700 Euro daha ucuza alınıyor. Uzmanlar 2015 yılında ucuz akaryakıt satışlarının devam edeceğini tahmin ettiklerini bildirdi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.