Filistinlilerin Dramı Bitmiyor! Suriye'de 990 Filistinli Öldü

Filistinlilerin Dramı Bitmiyor! Suriye'de 990 Filistinli Öldü
FKÖ, Suriye devriminin başladığı Mart 2011'den bu yana 990 Filistinlinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Suriyedevriminin başladığı Mart 2011'den bu yana 990 Filistinlinin hayatını kaybettiğinin belgelendiği, bunun dışında çok sayıda Filistinli mültecinin ise kayıplar arasında olduğu bildirildi.

Kahire'deki Arap Birliği merkezinde Filistinli mültecilerin sorunlarıyla ilgili düzenlenen konferansta, FKÖ'ye bağlı Filistinli Mülteciler Dairesi tarafından sunulan rapora göre, olayların ilk günlerinden itibaren (Mart 2011) Suriye'deki Filistinliler iç ve dış göçe maruz kaldı.

Filistinli mültecilerin siyasi ve yasal nedenlerle yurt dışına çıkmaları önünde kapıların kapanmış olması ve Filistinli mültecilerin bu konuda bilinçli olmaları, akıllıca davranmaları nedeniyle öncelikle Dera ve Humus'taki daha güvenli kamplar tercih edilerek, iç göçün tercih edildiğine dikkat çekildi.

Ancak 2012'de olayların daha da büyümesi ve Yermuk Mülteci Kampı'na yönelik Esedgüçlerinin saldırılarına işaret edilen raporda, "Suriye'deki Filistinlilerin yaklaşık üçte birinin barındığı Yermuk Mülteci Kampı, en büyük kamplar arasında yer alıyor. Coğrafi, sosyal ve ekonomik şartları nedeniyle on binlerce Filistinli mülteciyi barındırıyordu" ifadeleri kullanıldı.

 AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.