40 Yıllık CHP’li

40 Yıllık CHP’li
Türkiye’nin milli askeri sırlarını İsrail’e, PKK’ya, Rusya’ya peşkeş çektikleri kaydedilen ‘Casusluk Çetesi’nin lideri olduğu iddia edilen işadamı Bilgin Özkaynak’ın ’40 yıllık CHP’li olduğu ortaya çıktı

Türkiye’nin milli askeri sırlarını İsrail’e, PKK’ya ve Rusya’ya peşkeş çektikleri kaydedilen ‘Casusluk Çetesi’nin lideri olduğu iddia edilen işadamı Bilgin Özkaynak’ın ’40 yıllık CHP’li olduğu ortaya çıktı.

‘NE MUTLU CHP’LİYİZ’

Askeri casusluk davasının kilit sanığı tutuklu işadamı Bilgin Özkaynak’ın sosyal medyada beğendiği sayfalar arasında, “Ne mutlu CHP’liyiz”, “Sakin Güç, Kemal Kılıçdaroğlu” gibi sayfalar da bulunuyor. Özkaynak, geçtiğimiz yıl CHP Pendik İlçe Binası’nın mülkiyetinin alınmasına da maddi katkıda bulunmuş bir CHP’li.

CHP’NİN ADAY ADAYI ÇIKTI

Özkaynak’ın CHP ile ilişkileri bunlarla da sınırlı değil. Marmaris Belediye Başkanlığı ve İstanbul 1. Bölge milletvekilliği aday adaylıkları da ünlü işadamının parti sicilinde kayıtlı bulunuyor. Özkaynak, 29 Mart 2009 yerel seçimlerde Marmaris Belediye Başkanlığı, 12 Haziran 2011 Genel Seçimleri’nde de milletvekilliği için CHP’den aday adayı olmuş.

KILIÇDAROĞLU İLE SARMAŞ DOLAŞ

Casusluk şebekesinin ‘çetebaşısı’ olduğu öne sürülen ve hakkındaki soruşturma henüz devam eden tutuklu işadamı Bilgin Özkaynak ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun samimi pozlar verdiği de ortaya çıktı. Özkaynak ve Kılıçdaroğlu Ataşehir’deki Deniz Gezmiş Parkı ve Parti Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışında da bir araya gelmişler. Özkaynak CHP Genel Başkanı’na, “İktidar için gece gündüz çalışmalıyız. Ben gençlik kollarında görev aldığım zamandan itibaren sürekli CHP için çalışıyorum. Aday olsam da olmasam da bu çalışmalarım devam edecek. CHP’nin iktidarı demek Türkiye’nin aydınlık geleceği demektir” şeklinde hitap etmiş.

‘KAYNAK KEMAL’ & ÖZKAYNAK İTTİFAKI

Özkaynak ile Kılıçdaroğlu birçok defa görüşmüş ve müzakerelerde de bulunmuşlar. Öyle ki, Marmaris Belediye Başkanlığına adaylığı CHP Marmaris ilçe örgütü tarafından kabul edilmeyince Özkaynak’ın bu sorunu Genel Merkez tarafından çözülmüş. Özkaynak’ın başvurusunun kabul edilmesi yönünde bizzat Kılıçdaroğlu tarafından Marmaris İlçe Örgütü’ne talimat verildiği belirtiliyor. CHP Marmaris İlçe Başkanı Yamaç Kaya, Özkaynak’a “Merkeze başvurduysa adaylık başvurusunu da merkeze yapsın o zaman. Beraberinde bir sürü kişi getirdi. Bu kişilerin kim olduğunu bilmiyoruz. Bu kişilerin öyle bakışları var ki, parti üyelerimizi rahatsız etti” şeklinde tepki göstermişti.

BAYKAL’A KARŞI KILIÇDAROĞLU EKİBİNİ DESTEKLEDİ

Özkaynak, Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin onuruna verdiği bir yemekte de, “40 yıldır CHP’liyim ve bu nedenle Atatürk’ün kurmuş olduğu CHP’den milletvekili aday adayı oldum” açıklamasında bulunmuştu. Ayrıca Baykal karşıtlığıyla da tanınan Özkaynak’ın CHP içerisindeki hizipleşmelerde Kılıçdaroğlu ve ekibini desteklediği biliniyor.
Özkaynak Bolu F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor. Selanik kökenli olduğu öğrenilen Özkaynak’ın bir iddiaya göre babasının da, milli şef İsmet İnönü’nün bir süre özel şoförlüğünü yaptığı belirtiliyor.

İŞ ADAMLARIYLA TEMASTA

Özkaynak’ın Türk sanayiinin tepesinde bulunan bazı işadamlarıyla da temasta olduğu ifade edildi. Özkaynak’ın Türkiye’nin en büyük holdinglerinden birinin yönetim kurulu başkanıyla aynı masada sohbet ederken çekilmiş görüntüleri olduğu kaydedildi.

PANDORA’NIN KUTUSU AÇILDI

Ele geçirilen ‘Pandora’ isimli klasörde “veri-1” olarak kayıtlı bulunan dosyada, N.G. isimli kadının, Y.P. ve M.K. isimli subaylardan F-16 savaş uçaklarının teknik taktik prosedürlerini gösteren gizli belgeleri, askeri personel fişlemeleri, Özel Kuvvetler’in Kuzey Irak’taki planları, görevleri ve çekilme yerleriyle ilgili bilgi aldığı belirtiliyor. Pandora dosyasında “veri-2” olarak kayıtlı bulunan dosyada, M.P.’nin temin ettiği Ege’de F-16 uçaklarının görev alanları ve görevde kullanılacak kodlar ve parolalar yer alıyor. Pandora’da “veri-2” olarak kayıtlı dosyada ayrıca uçakların vurulmamak için ülke sınırlarında kullandıkları giriş ve çıkış noktaları bilgisinin de yer aldığı belirtiliyor. Aynı dosyada Türk jetlerinin Ege’ye çıkarken kullandıkları profil isimleri ve profil koordinatları ile 111. 112. 113. 131. 132. 133. 141. 142. 143. 151. 152. 161. 162. 171. 172. 173. 181. 182. 191. 192. filo’lara ait çok gizli belgeler bulunduğu vurgulanıyor.

GATA DOKTORUNA SEKS KASEDİ ŞANTAJI

Çetenin GATA’da çalışan bir doktorun seks görüntülerini elde ettiği ve mağdur doktorun bu yolla çete hesabına çalışmaya zorlandığı belirtiliyor. Önümüzdeki günlerde iddianamesi çıkması beklenen 58’i muvazzaf 92 tutuklu, toplam 300 zanlının bulunduğu soruşturmanın yargılama safhasında özel bir mahkeme salonu kurulacağı ifade edildi.

Murat Alan - Sinan Yavuzoğlu \Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum