Marketi Soymak İsteyen Genç Mahkemede Şaka Yaptığını Söyledi

Marketi Soymak İsteyen Genç Mahkemede Şaka Yaptığını Söyledi
Samsun'da gittiği markette kafasına poşet geçirip silah çekerek marketi soymak istediği iddiasıyla tutuklanan genç, yargılandığı mahkemede şaka yapmak istediğini söyledi.

Olay, İlkadım ilçesi Adalet Mahallesi’nde yaklaşık 2 ay önce meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kimliği belirsiz bir kişi yüzünü poşet ile gizleyip E.Ç.’ye (20) ait markete gidip silah çekerek, masanın üzerine attığı poşeti para ile doldurmasını istedi. Market sahibi E.Ç.’nin müdahalesi sonucu paniğe kapılan gasp şüphelisi kaçtı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, marketin güvenlik kamerası kayıtlarından yola çıkarak olayla ilgili 18 yaşındaki E.P.'yi yakalayarak gözaltına aldı ve çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. E.P. hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde silahlı gasba teşebbüs suçundan dava açıldı.

Bugün görülen davanın ilk duruşmasında hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen E.P. kendisini savunarak, "Marketçi E.Ç.'yi aynı mahalleden tanırım. Olay günü kendisine şaka yapmak istedim. Tabanca kuru sıkıydı ve şarjörü de yoktu. Kafama poşet geçirip markete girdim ve içeri girer girmez silah çekip kasaya doğru poşet atıp para doldurmasını istedim. Aslında şaka yapıyordum. Bana karşı koyunca ben de kaçtım. Kesinlikle gasp amacım yoktu. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti E.P.'nin tahliye talebini reddederek tutukluluk halinin devamına karar verdi ve davaya katılmayan mağdur E.Ç.'nin ifadesinin alınması için duruşmayı erteledi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.