Cemil Çiçek: Kimse Baskı Yapamaz

Cemil Çiçek: Kimse Baskı Yapamaz
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, dört eski bakan hakkında kurulan soruşturma komisyonundaki oylamayla ilgili konuştu.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Balıkesir Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’nın Mustafa Necati Kültür Evi’ndeki “Kaz Dağlarının Antik Zenginliği Antandros Gün Işığına Çıkıyor” isimli fotoğraf sergisinin açılışı öncesi gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Çiçek, dört eski bakan hakkında kurulan soruşturma komisyonunda oylamanın ertelenmesine ilişkin, “Yetki de, sorumlulukta komisyona ait. Nasıl çalışıyor, neden karar aldı biz onları bilemeyiz. Bunları benim bilmem mümkün değil” dedi.

“KİMSE BASKI YAPAMAZ. ONU DÜŞÜNMEK BİLE HUKUKEN DOĞRU DEĞİL”

CHP Milletvekilleri ve CHP’li üyelerin AK Parti’li üyelere bir baskı yapıldığını iddia ettiğinin sorulması üzerine Çiçek, şunları kaydetti:

“Kimse baskı yapamaz. Onu düşünmek bile hukuken doğru değil. Çünkü yapılan işlem bir adli faaliyettir. Nasıl soruşturma savcısına, yargılama yapan hakime baskı yapılamazsa bu anayasanın 138.maddesinde çok açık ve nettir. Hatta ve hatta bu kurala pek uymuyoruz ama görülmekte olan davalarla ilgili genel kurulda görüşme yapılamaz der. Bunlar anayasada çok açık şeyler.

Bizim sıkıntımız bu süreçlerden değil. Hukuku göz ardı etmekten, hukuku dışlayarak bu tartışmaları yapmaktan kaynaklanıyor. Bunlar kurula bağlanmış. Buna rağmen uyulmazsa o zamanda hukuk devleti olmaz. Onun için ben bu türlü spekülasyonlara girmem. Böyle bir şey söyleniyorsa bunun ispat edilmesi gerekir. Yetki de sorumlulukta doğrudan doğruya komisyona aittir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum