Gerçeği Aratmayan Yangın Tatbikatı

Gerçeği Aratmayan Yangın Tatbikatı
Yozgat Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, hastane çalışanlarını olası bir yangın durumuna karşı bilinçlendirmek amacıyla tatbikat düzenlendi.

Tatbikat’ta senaryo gereği yangına ilk müdahale, hasta ve çalışanların tahliyesi, yüksek katlardan hastaların nakledilmesi uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Tatbikatta Hastanede siren çalarak yangın alarmı veren itfaiye ve AFAD ekipleri, temsili hastaların en kısa sürede tahliye edilmesini sağladı. Hastanede çıkan temsili yangından dolayı yüksek katlarda mahsur kalan sağlık personelleri ve hastalar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından sedye ve halatlarla itfaiye aracının merdivenleri ile kurtarıldı. Yaralılar, 112 Acil Servis ekipleri tarafından sağlık kurumuna sevki edildi.

Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kara, tatbikatın gerçeğini aratmadığını ve çok faydalı geçtiğini söyledi. Dr. Kara, “6331 sayılı İş Güvenliği Kanunu’na göre kamu kurum ve kuruluşları çalıştırdıkları personel sayısına bakmaksızın afet ve acil durumlarda gerekli personeli istihdam etmek ve mevcut personelin de eğitimini sağlamakla yükümlüdür. Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi olarak bu kanun çerçevesinde İtfaiye Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Hastanemiz işbirliğinde yangın deprem gibi olası afet durumlarında personel ve hasta tahliyesi içerikli tatbikat gerçekleştirdik. Personel ve hastalarımızı bilinçlendirmek adına bu tür tatbikatları periyodik aralıklarla uygulamaktayız” dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.