Putin Votka'nın Derdine Düştü!

Putin Votka'nın Derdine Düştü!
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in hükümetten votkadaki fiyat artışının kontrol altına alınmasını istediği belirtildi.

Putin, artan votka fiyatlarının halkı sahte ve "güvenli olmayan" içki satın almaya yönlendirdiğini ve bunun ciddi bir sağlık riski oluşturduğunu belirtti. Devletin yarım litre votka için belirlediği asgari fiyat 1 yılda yüzde 30 artarak 220 rubleye (yaklaşık 10 lira ) çıkmıştı. Fiyat artışının nedeni ise yaklaşık yüzde 10'u bulan yıllık enflasyon.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, düşen petrol fiyatları ve Batı 'nın yaptırımları ile birlikte rublenin ciddi değer kaybı yaşamasıyla Rusya , 1998'den sonraki en ciddi ekonomik krizini yaşıyor. Rusya'da diğer ülkelere kıyasla fazla olan votka tüketiminin, erken ölümlere sebebiyet verdiği belirtiliyor.  Ülkede geçen yıl yapılan bir araştırmaya göre, Rus erkeklerin dörtte biri, 50'li yaşlarına gelmeden ölüyor. Aynı araştırmaya göre Rusların yüzde 30'u düzenli olarak votka tüketiyor. Yetişkin Rus erkeklerinin bir yılda ortalama 8 litre votka tükettiği tahmin ediliyor. Araştırmalara ev yapımı votkalar dahil edilemediği için net sayıya ulaşmak zor. 

Resmi rakamlara göre ülkede 5 milyon alkolik bulunuyor. Ülkede aşırı alkol tüketimiyle mücadele etmek için son yıllarda alkol satış saatlerine ve reklamlarına sınırlama getirilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.