Irak Başbakanından Türkiye'ye Süper Teklif!

Irak Başbakanından Türkiye'ye Süper Teklif!
Başbakan Davutoğlu, Irak Başbakanı İbadi ile ortak basın açıklaması yaptı. İbadi, Irak petrollerinin Türk topraklarından geçerek dünya pazarına ihraç edilmesini istediklerini söyledi.

Başbakan Davutoğlu Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'yle ortak bir basın açıklaması yaptı.

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

 "Gerek DEAŞ gibi son dönemde çıkan terör örgütleri ve Irak'ı Suriye'yi kendisine bir alan olarak seçen terör örgütleri, gerekse onyıllardır Irak topraklarından Türkiye'ye saldırılar yürüten PKK terör örgütü gibi bütün terör örgütlerine karşı ortak bir tavır içindeyiz. Irak'ın güvenliği bağlamında her türlü desteği vermeye hazırız."

IRAKLA İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ

Biz Irak'la her türlü işbirliğine hazırız. Türkiye - Irak ekonomisi birbirini tamamlıyor. Ortak işbirliğinde sonuna kadar kararlıyız.

IRAK PETROLLERİ TÜRKİYE ÜZERİNDEN İHRAÇ EDİLSİN

Irak Başbakanı İbadi, Irak petrollerinin Türk topraklarından geçerek dünya pazarına ihraç edilmesini istediklerini söyledi. Irak Başbakanı İbadi, Türkiye ve Irak'ın egemenliği bağlamında ilişkileri ekonomik, siyasi, ticari, güvenlik ve askeri bütün alanlarda geliştirme arzusu içinde olduklarını söyledi.

İbadi'nin açıklamaları şöyle:

TÜRKİYE'YE MÜDAHALEYE İZİN VERMEYİZ

IŞİD'i topraklarımızdan atmaya kararlıyız.Irak zayıflamaya başlamıştır. Türkiye'ye karşı bir müdahale olursa buna müsade etmeyiz.

Biz ikili ilişkilere önem vermekteyiz.  İki halkın ulusal çıkarı için bunları gerçekleştirmemiz gerekiyor. Ne yazık ki bögede bir kutuplaşma var. Bu kutuplaşmaları bertaraf etmemiz gerekiyor. 

İki başbakan gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Davutoğlu: Terörle mücadele konusunda işleyen mekanizmalar var. Irak'a eğitim ve diğer konularda destek vermeye hazırız. DEAŞ'a karşı peşmergeye askeri eğitim veriyoruz. Eğit-donat noktasında Irak'a destek veriyoruz. Suriye yabancı savaşçılara kapanmalı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum