Hakan Fidan İstifa Edecek

Hakan Fidan İstifa Edecek
MİT Müsteşarı Fidan, 2015'teki seçimlerde AK Parti'den milletvekili adayı olacak. Fidan’ın seçim sonrası yeni kabinede Başbakan yardımcısı olacağı konuşuluyor.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan, şubatta müsteşarlıktan istifa ederek AK Parti'ye katılacak. Ankara kulislerinde konuşulanlara göre doğum yeri Ankara'dan milletvekili adayı olacak.

KABİNEYE GİRECEK 

MİT Müsteşarı Fidan'ın milletvekili seçilmesinin ardından Başbakan Yardımcılığı göreviyle seçim sonrası kabineye girmesi bekleniyor. 

MİT ONA BAĞLANACAK

Hakan Fidan'ın Başbakan Yardımcısı olmasının ardından doğrudan Başbakan'a bağlı olan MİT, yapılacak kanun değişikliği ile Başbakan Yardımcılığı da eklenecek. 
Bu değişikliklerle, MİT ve Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı ile bazı kurumlar, Başbakan Yardımcısı olarak Hakan Fidan'a bağlanacak. 
2014'ün son günlerinde ise MİT Müsteşar Yardımcılarında da değişiklikler yapılacağı, emeklilikleri gelen bazı isimlerin ayrılacağı öğrenildi. 

MİT'İN BAŞINA KİM GELECEK? 

Hakan Fidan'ın, MİT Müsteşarlığı'ndan istifa etmesinden sonra ise gözler, Fidan'dan boşalacak koltuğa çevrilecek. Yine Başkent kulislerinde MİT Müsteşarlığı görevi için konuşulan isimlerin başında Ankara Valisi ve eski Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile halen görevdeki MİT Müsteşar Yardımcılarının adı geçiyor. 

Vahdet Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum