Cizre'de tehlikeli çatışma: 3 ölü

Cizre'de tehlikeli çatışma: 3 ölü
YPG'lilerin cenazelerinin Cizre'ye getirilmesini bahane eden PKK yandaşları ile Hüda-Parlılar arasında çatışma çıktı.

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde PKK'nın Gençlik yapılanması olarak bilinen 'Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi' (YDGH) ile Hür- Dava Partisi (Hüda-Par) üyeleri arasında silahlı çatışma çıktı.

ÖLÜ SAYISI 3'E YÜKSELDİ

Çatışma sonrasında Şırnak Valiliği'nden yapılan ilk açıklamada 2 kişinin öldüğü, 3 kişinin ise yaralandığı açıklanmıştı. Valilikten yapılan son açıklamada, ilçede meydana gelen olaylar nedeniyle Cizre Devlet Hastanesine yaralı olarak getirilen Barış Dalmış'ın yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği belirtildi.

POLİSE HENDEKLİ MÜDAHALE

Polis panzerleri sokaklara kazılan hendekler nedeniyle çatışmaya müdahale etmekte zorlandı. 6-7 Ekim olaylarında iki grubun karşı karşıya gelmesi sonucu onlarca kişi yaşamını yitirmişti.

UZUN NAMLULU SİLAHLARLA ATEŞ AÇILDI

Cizre'nin Nur Mahallesi'nde sabaha karşı saat 03.00 sıralarında karşılaşan iki grup arasında çıkan tartışma, kısa sürede uzun namlulu silahlların kullanıldığı çatışmaya dönüştü. İki grup sokak aralarında uzun namlulu silahlarla birbirine ateş etti. Her iki grubun taraftarlarının da olaya katılması üzerine çatışmalar büyüdü.

HÜDA-PAR ÜYELERİNİN EVLERİ KUŞATMA ALTINDA

YDHG'lilerin uzun namlulu silahlarla Hüda-Par üyesi olan kişilerin evlerini kuşattığı ve çatışmaların devam ettiği öne sürüldü. Çatışmalar özellikle Nur Mahallesi'ndeki bazı sokaklarda yoğunlaştı. Çatışmaya müdahale etmeleri için polis ekipleri sevk edildi. Çok sayıda polis panzeri YDGH üyeleri tafından daha önceden kazılan hendekler nedeniyle çatışmaların olduğu sokaklara ulaşmakta zorlandı.

Cizre'deki işyerleri bugün açılmazken, evlerinden çıkanlar Nur Mahallesi'ndeki çatışmaları uzaktan izlemeye çalıştı.

6-7 Ekim'de Kobani protestolarında yurt genelinde onlarca kişi yaşamını yitirmiş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, Cizre’de Bölücü Terör Örgütü'ne müzahir kişi veya kişiler tarafından Cizre’de bir şahsa ait özel aracın yakıldığını duyurdu.

Genelkurmay’dan yapılan açıklama şöyle: "Bölücü Terör Örgütüne müzahir kişi veya kişiler tarafından Şırnak/Cizre ilçesi Cudi Mahallesi'nde bir şahsa ait özel araç yakılmıştır. Olayla ilgili olarak, Cizre Cumhuriyet Savcılığı tarafından adli tahkikat başlatılmıştır."

3 ÖLÜ, 3 YARALI VAR

Yaşanan çatışmalarla ilgili bir açıklama yapan Şırnak Valiliği, şimdiye kadar çatışmalarda 3 kişinin öldüğü 3 kişinin ise yaralandığı belirtildi. Yaralıların bölgedeki hastanelerde tedavileri ise sürüyor. Ayrıca Valilikten yapılan açıklamada "Yoğun bakımda bulunan bir yaralının kimliği tespit edilememiştir" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.