Zerdüşt, PKK Yandaşları Cizre'yi Yaktı!

Zerdüşt, PKK Yandaşları Cizre'yi Yaktı!
Kobani Şengal'de öldürülen YPG militanlarının cenazelerinin Cizre'ye getirilmesini bahane eden PKK yandaşları ilçede muhafazakar ailelerin oturduğu evleri ateşe verdi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın çağrısı üzerine 6-7 Ekim’de Kobani’yi bahane ederek bölgeyi savaş alanına çevirenler önceki gece yine sahneye çıktı. Şırnak Cizre’de PKK'nın gençlik yapılanması 'Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi' (YDGH) ile Hür- Dava Partisi (Hüda-Par) üyeleri arasında silahlı çatışma çıktı. Nur Mahaallesi’ndeki çatışmada uzun namlulu silahlar kullanıldı. Her iki grubun taraftarlarının da katılması üzerine olaylar çığırından çıktı.  

ÇATIŞMADA ÜÇ KiŞi ÖLDÜ

Yaşanan çatışmalarla ilgili bir açıklama yapan Şırnak Valiliği, şimdiye kadar çatışmalarda 3 kişinin öldüğü 3 kişinin ise yaralandığı belirtildi. Yaralıların bölgedeki hastanelerde tedavileri ise sürüyor. Ayrıca Valilikten yapılan açıklamada "Yoğun bakımda bulunan bir yaralının kimliği tespit edilememiştir" denildi.

HENDEK KAZDILAR

Olay sırasında Polis panzerleri sokaklara kazılan hendekler nedeniyle çatışmaya müdahale etmekte zorlandı. 6-7 Ekim olaylarında iki grubun karşı karşıya gelmesi sonucu onlarca kişi ölmüştü.

EVLERi ATEŞE VERDiLER 

YDHG'lilerin uzun namlulu silahlarla HÜDA-PAR üyesi olan kişilerin evlerini kuşattı. Hüda-Par üyelerine ait olduğu belirtilen 2 ev de ateşe verildi. 

BELEDiYENiN KÜLTÜR MERKEZiNDEN ATEŞ AÇILDI

Dindar insanlara yönelik saldırının organizasyonuna Cizre Belediyesi'nin de destek verdiği iddia edildi. Yanan evleri söndürmek için itfaiye gönderilmediği ve mahalleye ateş açılan binalardan birisi de belediyenin kültür merkezi olduğu öğrenildi. Diğer yandan PKK'lıların Nur Mahallesi'ne araç giriş ve çıkışını engellemek için yollara kazdığı hendekleri kazan iş makinaları ile barikatların için dökülen toprakları taşıyan kamyonların Cizre Belediyesi'ne ait olduğu öğrenildi.

TSK: BÖLÜCÜ ÖRGÜT

Genelkurmay Başkanlığı, Cizre’de bölücü terör örgütüne müzahir kişi veya kişiler tarafından bir şahsa ait özel aracın yakıldığını duyurdu. Genelkurmay’dan yapılan açıklama şöyle: "Bölücü terör örgütüne müzahir kişi veya kişiler tarafından Şırnak/Cizre ilçesi Cudi Mahallesi'nde bir şahsa ait özel araç yakılmıştır.”

HDP’NiN SEMBOL KENTLERiYMiŞ!

HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, "Hakkari ve Yüksekova ilçesi, yaptıkları eylemlerle Kürtler için sembol kent haline geldi" dedi. Zozani, partisinin HDP Hakkari il binasında partililere yaptığı konuşmada, Yüksekova'daki kitlesel eylemlerin tüm Kürtler açısından motivasyon kaynağı olduğunu söyledi.

Vahdet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.