Avcı: Eğitim sisteminde hasar büyük

Avcı: Eğitim sisteminde hasar büyük
Bakan Avcı, Eğitimin meselelerinin tartışabileceği sağlıklı ortamın hızla oluşmaya başladığını söylerken şu tespiti yaptı:

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Son dönemde ülkemizde demokrasi ve özgürlükler alanında yaşanan normalleşme süreciyle birlikte toplum olarak birtakım vesayetçi zihinsel bariyerlerin aşılmasında önemli ilerlemeler kaydetmiş olduğumuz kanaatindeyim" dedi.

Bakan Avcı, Liberal Düşünce Topluluğu (LDT) tarafından Başkent Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen "Türkiye'nin Eğitim Sorunu ve Özgür Toplum İçin Reform Önerisi: İmkanlar Zorluklar ve Ara Çözümler" başlıklı müzakere toplantısına katıldı.

"VESAYETÇİ ANLAYIŞIN EĞİTİM SİSTEMİNE VERDİĞİ HASAR BÜYÜK"

Bakan Avcı, burada yaptığı konuşmada, geçmişteki vesayetçi anlayışların eğitim sistemine verdiği hasarın büyük olduğunu ifade etti.

Bu büyük hasarları gidermenin belli bir süreci ve çok kararlı çalışmaları gerektirdiğine işaret eden Bakan Avcı, "Son dönemde ülkemizde demokrasi ve özgürlükler alanında yaşanan normalleşme süreciyle birlikte toplum olarak birtakım vesayetçi zihinsel bariyerlerin aşılmasında önemli ilerlemeler kaydetmiş olduğumuz kanaatindeyim. Bugün artık eğitim meselelerini gerçekten eğitim meselesi olarak tartışabileceğimiz sağlıklı ve toplumsal ortam hızla oluşuyor" diye konuştu.

Bakan Avcı, bu sağlıklı toplumsal ortamın oluşumunda Liberal Düşünce Topluluğunun da katkıları olduğunu belirtti.

Sunumların ardından görüş belirtmek isteyen katılımcılara söz verildi. Bakan Avcı, katılımcıların görüş ve önerilerini dinleyerek tek tek not aldı.

Toplantıya Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Talim Terbiye Kurulu Başkanı Emin Karip ile MEB bürokratları, akademisyenler, ilgili uzmanlar, özel eğitim kurumu yöneticileri ve bazı sendika temsilcileri de katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum