DTP, kaos peşinde

DTP, kaos peşinde
Demokratik Toplum Partisi (DTP) Van Milletvekili Özdal Üçer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın başlayacak Van ve Hakkari gezisinde gerginlik yaşanacağını iddia etti. Üçel, gezinin provokasyon amaçlı olduğunu da ileri sürdü.

DTP, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik Diyarbakır ve Tunceli'de yaptığı protestoların benzerini Van ve Hakkari'de de yapmaya hazırlanıyor.

Başbakan Erdoğan'ın Van'a gelmesine saatler kala DTP Van Milletvekili Özdal Üçer, DTP'li Bostaniçi Belediye Başkanı Gülcihan Şimşek ve Belediye Meclis üyesi Sabri Abi ile kameraların karşısına geçti. Üçer, Türkiye'nin en önemli sorununun Kürt sorunu olduğunu ileri sürerek, bunun Erdoğan hükümeti tarafından inkar edildiğini söyledi.

Üçer, "İmralı'da Öcalan'a uygulanan fiziki şiddet ülkenin her yerinde Kürtlerin ayaklanmasına neden olmuştur" diyerek, Başbakan Erdoğan'ı gerginliği tırmandırmakla suçladı. Erdoğan hükümetinin Kürt sorununu çözme yerine gerginliği tırmandırdığını iddia eden Üçer, bu şiddeti tırmandırmanın Erdoğan'ın sonunu hazırladığını savundu. Üçer, "Erdoğan böyle gergin bir süreçte bölge illerine hangi amaçla geldiğine anlam verememekteyiz. Diyarbakır ve Tunceli'de olduğu gibi Van halkı da Erdoğan'ın gelmesini istememektedir. Van'a gelmesi durumunda çok büyük gerginlikler yaşanacağı öngürüsü herkeste oluşmuştur. Bu sebeple Erdoğan'ın Van'a gelişini provokatif bir hareket olarak görüyoruz. Böyle bir atmosferde adeta seferberlik ruhuyla bölgeye gelişi Ariel Şaron'un El Aksa'yı ziyaretine benzemektedir. Gelişebilecek tüm olumsuzluklardan Erdoğan sorumludur. Erdoğan bir başbakan duyarlılığıyla harerek ederek bölge ziyaretinden vazgeçmelidir." dedi. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.