Uygur Türklerine Yapılan Zulme Kayıtsız Kalmadılar!

Uygur Türklerine Yapılan Zulme Kayıtsız Kalmadılar!
Başkent’te İHL’li bir grup öğrenci Çin Büyükelçiliği önünde, Tayland’ın Çin’e vermeye hazırlandığı Uygurlar için, “Bu ahlaksızca insan ticaretine dur deyin” çağrısı yaptı.

2014 Mart’ta Çin zulmünden kaçarken Tayland polisi tarafından yakalanan 360 Uygur Türkünden kimliği tespit edilenlerin Çin'e geri gönderilecek olmasına Türkiye’den tepkiler yükselmeye devam ediyor. Başkent Ankara’da Şehit Nuri Pamir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Çin Büyükelçiliği önünde, Tayland’ın Çin’e vermeye hazırlandığı Uygurlar için eylem yaptı. Okul Öğrenci Meclisi Başkanı Muhammet Samet Akkaya,meselenin çözümü için Haziran’dan beri topladıkları imzaları BM’ye  ilettiklerini ancak  henüz bir cevap alamadıklarını belirtti. 

AHLAKSIZLIĞA DUR DEYİN

Akkaya, “Kendi ülkelerinde gördükleri zulüm yetmezmiş gibi son bir umut diyerek hicret ettikleri  ülkelerde pazarlık konusu edilip adeta bir mal gibi Çin’e pazarlanan soydaşlarımızın dünya kamuoyunu ilgilendirmediği açıkça görülmektedir. Bu ahlaksızca insan ticaretine birilerinin dur demesi gerekmektedir” dedi. Okulun Edebiyat Öğretmeni Aytekin Çetin de; soydaşlarımızın bu zor durumdan kurtulmaları için daha büyük kitlelerin kamuoyu oluşturmak için bu faaliyetlere katılması gerektiğini söyledi.

Vahdet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum