İlhan Selçuk’a Ergenekon zammı

İlhan Selçuk’a Ergenekon zammı
Ergenekon sanıklarından İlhan Selçuk, gözaltına alındıktan sonra, maaşını yüzde 66.6 arttırmış.

"Ergenekon Terör Örgütü" davasının tutuksuz sanıklarından Cumhuriyet gazetesi imtiyaz sahibi ve başyazarı İlhan Selçuk'un, gözaltına alındığında 6 bin YTL olarak açıkladığı aylık geliri duruşmada 10 bin YTL’ye çıktı.

GÖZALTINA ALINDIKTAN SONRA MAAŞI YÜZDE 66 ARTMIŞ!
22 Mart 2008 tarihinde gözaltına alınan İlhan Selçuk, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorgusunda, “Geçiminizi nasıl temin ettiğinizi açıklayınız” sorusuna, “Geçimimi gazeteden aldığım 6.000 YTL ile sağlamaktayım. Başkaca bir geçim kaynağım yoktur” demişti. 

İlhan Selçuk, 27 Ekim 2008 tarihinde Silivri’de, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davanın duruşmasına katıldı. Selçuk, Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün'ün ne kadar ücret aldığına ilişkin sorusu üzerine, aylık gelirinin 10 bin YTL olduğunu bildirdi.

İlhan Selçuk’un söz konusu ifadelerinden, gözaltına alındıktan sonra sekiz ayda, aylık gelirini yüzde 66.6 arttırmış.

Ergenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında, 22 Mart 2008 tarihinde İlhan Selçuk’un evinde yapılan aramada ele geçirilen notlarda, Oral Çelik'e yaptırılması muhtemel bir iş için 500 bin dolar teklif edilmesi ve bu konuda yapılan gizli bir toplantıya ait bilgiler yer alıyordu. 

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.