AK Parti'ye Koç Gölgesi

AK Parti'ye Koç Gölgesi
Koç Holding, AK Parti Genel Merkez binasının dibinde ikiz kule dikiyor. Koç Kuleleri, hakkındaki “kaçak” ve “ihmal sonucu yaşanan işçi ölümü” iddialarına rağmen sessiz sedasız yükseliyor.

GE­Zİ olay­la­rın­da sa­hi­bi ol­duk­la­rı Di­van Ote­li'nin ka­pı­la­rı­nı ey­lem­ci­le­re aç­ma­la­rı ne­de­niy­le hü­kü­met üye­le­ri ta­ra­fın­dan eleş­ti­ri­len Koç Hol­ding yet­ki­li­le­ri ile or­tak­la­rı, An­ka­ra Sö­ğü­tö­zü'nde AK Par­ti Ge­nel Mer­kez bi­na­sı­nın ya­nı ba­şın­da Koç Ku­le­le­ri pro­je­si­ni ha­ya­ta ge­çi­ri­yor. 17 bin 780 met­re­ka­re­lik bir alan üze­rin­de in­şa edi­len ku­le­le­rin 6 aya ka­dar ta­mam­lan­ma­sı plan­la­nı­yor. 32 kat­lı iki ana ku­le­de 172 ofis ve 64 ma­ğa­za bu­lu­nu­yor. 

Aİ­LE Şİ­KA­YET­Çİ  

İn­şa­atı sü­ren Koç Ku­le­le­ri, üzü­cü bir olay­la da gün­de­me gel­miş­ti. 16 Ekim 2014’te 29 ya­şın­da­ki Rı­za Açık­göz, 17. kat­tan dü­şe­rek ya­şa­mı­nı yi­tir­miş­ti. Açık­göz'ün ai­le­si, ih­mal­le­ri ol­du­ğu id­di­asıy­la so­rum­lu­lar­dan şi­ka­yet­çi ol­muş­tu. 

MAH­KE­ME­LİK 

Hay­li id­di­alı bir pro­je­ye im­za atan Koç Hol­ding ile or­tak­la­rı­nın, An­ka­ra Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si ve Çan­ka­ya Be­le­di­ye­si'yle de ba­şı dert­te. Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si gö­rev­li­le­ri, ikiz ku­le­ler­de ay­kı­rı ya­pı­laş­ma ol­du­ğu ge­rek­çe­siy­le ida­ri pa­ra ce­za­sı kes­ti. Son­ra­sın­da ise sı­kın­tı­lı bö­lüm­ler için yı­kım ka­ra­rı alın­dı. Pro­je sa­hip­le­ri ise iti­raz yo­lu­na gi­de­rek ko­nu­yu mah­ke­me­ye ta­şı­dı. 

koccccr.jpg

OTO­PARK CE­ZA­SI

Son ola­rak Çan­ka­ya Be­le­di­ye­si, 17 Ara­lık 2014'te bod­rum ka­tın­da oto­park alan­la­rı­nın amaç dı­şı kul­la­nıl­dı­ğı­nı tes­pit ede­rek, İmar Ka­nu­nu'nun 42. mad­de­si ge­re­ğin­ce ida­ri pa­ra ce­za­sı ver­di. Koç Hol­ding ve or­tak­la­rı­nın 1 ay­lık sü­re­de tes­pit zab­tın­da be­lir­ti­len yer­le­ri pro­je­ye uy­gun ha­le ge­tir­me­me­si du­ru­mun­da be­le­di­ye gö­rev­li­le­ri, İmar Ka­nu­nu'nun 32. mad­de­si­ne da­ya­na­rak o yer­ler için yı­kım ka­ra­rı ala­cak. 

BiRi KOÇ’A DiĞERi ONLARA

Vahdet Gazetesine konuşan Koç Kuleleri projesi ortaklarından CHP Milletvekili Sinan Aygün, Ankara Büyükşehir Belediyesi'yle yaşadıkları sıkıntının otopark sayısının fazlalığından kaynaklandığını söyledi. Normalde otopark sayısının fazlalığının değil, eksikliğinin sorun olduğunu belirten Aygün, mahkemeye başvurarak, Büyükşehir'in verdiği para cezası ve yıkım için yürütmeyi durdurma kararı aldıklarını ifade etti. Çankaya Belediyesi’nin de  110 bin TL idari para cezası verdiğini aktaran Aygün, belirtilen hususları dikkate alacaklarını söyledi.  

YAZA KADAR BİTECEK

Haziran-Temmuz ayları arasında tamamlanması öngörülen Koç Kuleleri'nde bir kulenin tamamen Koç Holding'e tahsis edileceğini belirten Sinan Aygün, diğer kulenin de geri kalan ortaklara ait olduğunu kaydetti. 

Vahdet Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.